- 1. שמים את האורז בקערה ומכסים במי ברז עם כף מלח. משהים למשך שעה. מסננים ושוטפים מתחת לברז, עד שמי השטיפה צלולים לחלוטין.
-
- 2. מעבירים את האורז. מוסיפים 2 ליטר מים וכף מלח, ומביאים לרתיחה. מבשלים 7 דקות ומעבירים את האורז למסננת.
-
- 3. מחממים 3 כפות שמן בסיר בעל תחתית עבה מאוד, עדיף נון-סטיק. מוסיפים בצל ותפוחי אדמה, ממליחים, מפלפלים ומטגנים 2 דקות מכל צד. מסדרים בשכבה אחת, שמכסה את תחתית הסיר, ומתבלים בכורכום.
-
- 4. מערבבים את האורז עם עשבי התיבול, מלח ופלפל שחור. מעבירים לסיר עם תפוחי האדמה, דוחסים מעט ומכסים את הסיר במגבת, ועליה מכסה.
-
- 5. מבשלים על אש נמוכה 20 דקות. פותחים, מוסיפים 3 כפות שמן מעורבבות עם כוס מים רותחים, מכסים שוב ומבשלים עוד חצי שעה.
-
- 6. לפני ההגשה מניחים צלחת רחבה על פתח הסיר, והופכים אותו בבת אחת. מרימים בזהירות את הסיר. על הצלחת מתקבלת עוגת אורז ירוק, ובראשה תפוחי האדמה.
-
- 7. לגיוון ושדרוג: ניתן להחליף את הכורכום בזעפרן, שנותן לתבשיל האורז ניחוח מיוחד.