וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זביון - שימוש בקמח תפוחי אדמה

מתכון מאת: שי דובלרו, מערכת וואלה

זביון של שי דובלרו. אפיק גבאי
זביון של שי דובלרו

מצרכים למתכון

  • לכ-5-6 מנות:
  • לפטיסייר זביון:
  • 1 בקבוק ורמוט (מומלץ להשתמש במרסלה לבן, או ביין שרי ספרדי)
  • 150 גרם סוכר
  • 5 חלמונים
  • 100 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 1 מקל וניל חצוי
  • לקרם הזביון:
  • תערובת פטיסייר זביון
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 500 גרם שמנת להקצפה
  • 2 שקיות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את היין, הסוכר ומקל הווניל.
  • 2. טורפים קלות את החלמונים והקמח.
  • 3. מבצעים השוואת טמפרטורות – מוסיפים לאט, ותוך כדי ערבוב, מעט מתערובת היין אל תערובת החלמונים, עד להשוואת מרקמים.
  • 4. מחזירים את התערובת לסיר, ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד להסמכה. לאחר ההסמכה ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות.
  • 5. מעבירים לכלי ומכסים מיד בניילון נצמד, ישירות על התערובת, כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים למשך 3-4 שעות.
  • 6. אחרי שפטיסייר הזביון מוכן, מעבירים אותו לקערת מיקסר, מוסיפים את גבינת המסקרפונה ואבקת הסוכר, ומערבבים היטב, למניעת גושים.
  • 7. מוסיפים שמנת מתוקה, ומקציפים במהירות איטית, עד ליצירת תערובת אוורירית.
  • 8. יוצקים לכוסות הגשה ומקשטים בפירות חתוכים כמו תותים, אגסים, אשכוליות אדומות, קיווי, אננס וכו'.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully