- 1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
-
- 2. חוצים את הגזרים לאורכם. חותכים כל מחצית לפיסות באורך 4-5 ס"מ.
-
- 3. מסננים את האננס מנוזלי השימור, חותכים מחצית מהפלחים לפיסות גדולות. את המחצית השנייה קוצצים דק דק, ועדיף לרסק במעבד מזון.
-
- 4. חותכים את הבצל ל-6 פלחים. שניים מהפלחים (1/3 בצל) קוצצים דק דק, אפשר ועדיף לרסק גם אותם.
-
- 5. מכינים את תערובת הרוטב לצלייה: מערבבים בקערית את השמן, האננס והבצל המרוסקים, סוכר, שום, מלח ופלפל, ומחצית מכמות הפטרוזיליה.
-
- 6. בתבנית התנור מערבבים את העוף יחד עם הגזרים, פלחי הבצל והאננס החתוך. מוסיפים את תערובת הרוטב לצלייה, ומערבבים היטב.
-
- 7. צולים בתנור כשעה עד שעה ורבע, עד שהעוף עשוי לחלוטין. תוך כדי צלייה הופכים את העוף פעמיים, שישחים מכל צדדיו.
-
- 8. לפני ההגשה מפזרים את יתר הפטרוזיליה.