וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף צלוי עם גזר ואננס – ישראל אהרוני

זה יתחיל בליל הסדר, אבל את המתכון הזה כנראה תאמצו גם לשאר ימות השנה. האננס והבצל המרוסקים יוצרים מעטפת לא שגרתית, מתקתקה ומעט חריפה. כדאי להגיש עם אורז לבן, שישמח לספוג את הרוטב

מתכון מאת: ישראל אהרוני, מערכת וואלה

עוף צלוי אהרוני. איתיאל ציון
הפסח שלנו,
עוף צלוי אהרוני/איתיאל ציון הפסח שלנו

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 עוף, מחולק ל-6 חלקים, או 3 כרעי עוף, מופרדות לשוק וירך
  • 6 גזרים שלמים, קלופים
  • 1 קופסת שימורי אננס
  • 1 בצל, קלוף
  • 2 כפות שמן (זית או רגיל)
  • 2 כפות סוכר, עדיף סוכר חום
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כוס פטרוזיליה (או כוסברה, ואפשר גם בצל ירוק), קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. חוצים את הגזרים לאורכם. חותכים כל מחצית לפיסות באורך 4-5 ס"מ.
  • 3. מסננים את האננס מנוזלי השימור, חותכים מחצית מהפלחים לפיסות גדולות. את המחצית השנייה קוצצים דק דק, ועדיף לרסק במעבד מזון.
  • 4. חותכים את הבצל ל-6 פלחים. שניים מהפלחים (1/3 בצל) קוצצים דק דק, אפשר ועדיף לרסק גם אותם.
  • 5. מכינים את תערובת הרוטב לצלייה: מערבבים בקערית את השמן, האננס והבצל המרוסקים, סוכר, שום, מלח ופלפל, ומחצית מכמות הפטרוזיליה.
  • 6. בתבנית התנור מערבבים את העוף יחד עם הגזרים, פלחי הבצל והאננס החתוך. מוסיפים את תערובת הרוטב לצלייה, ומערבבים היטב.
  • 7. צולים בתנור כשעה עד שעה ורבע, עד שהעוף עשוי לחלוטין. תוך כדי צלייה הופכים את העוף פעמיים, שישחים מכל צדדיו.
  • 8. לפני ההגשה מפזרים את יתר הפטרוזיליה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully