וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משקה שוקולד וויסקי

מתכון מאת: גל קזס, מערכת וואלה

משקאות שוקולד. אפיק גבאי
משקאות שוקולד

מצרכים למתכון

  • 60 גרם (3 כפות) סוכר
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים
  • 240 גרם (2/12 כוסות) גלוקוזה, או סירופ תירס או סוכר
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 300 גרם שוקולד חלב איכותי
  • 150 מ"ל (2/3 כוס) וויסקי איכותי
  • 300 מ"ל (כוס) משקה שוקולד חורפי מהמתכון הראשון
  • חומרים למשקה השוקולד:
  • 500 מ"ל (2 כוסות) חלב
  • 500 מ"ל (2 קופסאות) שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר 60% איכותי
  • 25 גרם (5 כפיות גדושות) אבקת קקאו כהה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • מקל וניל אחד

אופן ההכנה

  • הכנת משקה השוקולד:
  • 1. פותחים את מקל הווניל. מכניסים לסיר את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר, אבקת הקקאו ומקל הווניל. מביאים לרתיחה קלה וראשונית בלבד.
  • 2. מוסיפים את השוקולד. בוחשים עד להמסה מוחלטת שלו. מוזגים לכוסות ומגישים חם.
  • הוספת הוויסקי:
  • 1. מרתיחים בסיר את המים והסוכר. מוסיפים חמאה וגלוקוזה ומרתיחים שוב.
  • 2. מורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד להמסה מלאה.
  • 3. מחממים את הוויסקי קלות במיקרוגל לכמה שניות, ומוספים אותו לסיר. בוחשים.
  • 4. מוסיפים למשקה - משקה שוקולד חורפי חם מהמתכון הראשון. מערבלים הכל בבלנדר ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully