נזיד עדשים
מצרכים
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 כפות שמן זית
- 3 גזרים קלופים וחתוכים לקלחים או לקוביות
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 10 כוסות ציר עוף או מים
- 1 פלפל שאטה קצוץ או פלפל חריף גרוס
- 1 מקל קינמון
- מלח, פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
- 2. מוסיפים לסיר את העדשים ומערבבים עד שהן מתחממות. מוסיפים את הציר או המים הפלפל ומקל הקינמון.
- 3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (שעה מקסימום). מתבלים במלח, פלפל ומיץ הלימון.
- * אפשר להחליף את מקל הקינמון בגבעול רוזמרין.
- ** אפשר להעשיר את המרק באטריות אורז דקיקות. מוסיפים אותן לסיר כשהמרק מוכן, מכבים את האש ומכסים את הסיר. כעבור כ-10 דקות האטריות יתרככו והעמילן שיפרישו יסמיך עוד את המרק. אם המרק סמיך מדי ניתן לדללו במעט מים.