נזיד עדשים

מתכון מאת: מיכל אנסקי, מערכת וואלה!
מתכונים, ספר מתכונים, מיכל אנסקי.
מתכונים, ספר מתכונים, מיכל אנסקי

מצרכים

  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לקלחים או לקוביות
  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 10 כוסות ציר עוף או מים
  • 1 פלפל שאטה קצוץ או פלפל חריף גרוס
  • 1 מקל קינמון
  • מלח, פלפל שחור
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
  • 2. מוסיפים לסיר את העדשים ומערבבים עד שהן מתחממות. מוסיפים את הציר או המים הפלפל ומקל הקינמון.
  • 3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (שעה מקסימום). מתבלים במלח, פלפל ומיץ הלימון.
  • * אפשר להחליף את מקל הקינמון בגבעול רוזמרין.
  • ** אפשר להעשיר את המרק באטריות אורז דקיקות. מוסיפים אותן לסיר כשהמרק מוכן, מכבים את האש ומכסים את הסיר. כעבור כ-10 דקות האטריות יתרככו והעמילן שיפרישו יסמיך עוד את המרק. אם המרק סמיך מדי ניתן לדללו במעט מים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully