קרפצ'יו שייטל וקונפי לפת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקונפי לפת:
- 2 לפתות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
- 1/2 כוס שמן זית
- חומרים לקרפצ'ו:
- 80-100 גרם שייטל פרוס דק (לבקש מהקצב)
- 1/2 אפרסמון
- 5 טבעות דקות מצ'ילי אדום חריף
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 8 עלי מיקרו סלק
- 3 כפות שמן זית
- מלח גס, פלפל גרוס
אופן ההכנה
- לקונפי לפת:
- 1. מכניסים את קוביות הלפת לסיר קטן ומכסים בשמן זית. מבשלים על האש הכי נמוכה למשך שעה, עד שמתקבל צבע חום בהיר.
- לקרפצ'יו:
- 1. מסדרים את הפרוסות על שקית ניילון ומכסים בניילון גם מלמעלה. חובטים קלות עד שנוצרת שכבה דקה ואחידה.
- 2. מסירים ניילון אחד, והופכים על הצלחת בעזרת הניילון השני.
- 3. מפזרים מעל קוביות של אפרסמון, קונפי לפת, טבעות צ'ילי, מלח, פלפל, שמן זית, מיץ לימון, בלסמי, ולבסוף את עלי המיקרו.