מרק תרד וארטישוק ירושלמי

מתכון מאת: שי טנא, מערכת וואלה!
מרק תרד, ארטישוק וארוגולה בכובשים(צילום: אפיק גבאי)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים גס
  • 1 בצל בינוני חתוך גס
  • 300 גרם עלי תרד
  • חופן ארוגולה
  • 50 גרם חמאה
  • 150 מ"ל שמנת
  • 100 מ"ל חלב
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לסיר את תפוחי האדמה, הבצל, הארטישוק והחמאה. מכסים במים ומבשלים כ-40-60 דקות.
  • 2. כשהירקות התרככו טוחנים אותם עד שנוצר מרקם חלק.
  • 3. חולטים את הארוגולה והתרד במים רותחים כ-2 דקות, ומעבירים מיד למי קרח.
  • 4. בסיר נפרד מביאים לרתיחה את השמנת והחלב.
  • 5. טוחנים במעבד מזון את התרד והארוגולה, יחד עם השמנת והחלב, כ-2 דקות. מסננים. מוסיפים למרק את הנוזל הירקרק והמסונן, ומערבבים.
  • 6. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully