מרק תרד וארטישוק ירושלמי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים גס
- 1 בצל בינוני חתוך גס
- 300 גרם עלי תרד
- חופן ארוגולה
- 50 גרם חמאה
- 150 מ"ל שמנת
- 100 מ"ל חלב
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מים
אופן ההכנה
- 1. מכניסים לסיר את תפוחי האדמה, הבצל, הארטישוק והחמאה. מכסים במים ומבשלים כ-40-60 דקות.
- 2. כשהירקות התרככו טוחנים אותם עד שנוצר מרקם חלק.
- 3. חולטים את הארוגולה והתרד במים רותחים כ-2 דקות, ומעבירים מיד למי קרח.
- 4. בסיר נפרד מביאים לרתיחה את השמנת והחלב.
- 5. טוחנים במעבד מזון את התרד והארוגולה, יחד עם השמנת והחלב, כ-2 דקות. מסננים. מוסיפים למרק את הנוזל הירקרק והמסונן, ומערבבים.
- 6. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.