מרק משלושה סוגי עדשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 שן שום כתושה
- 1/3 כוס עדשים שחורות
- 1/3 כוס עדשים חומות
- 1/3 כוס עדשים כתומות
- 1 בטטה בינונית, חתוכה גס
- 1 בצל בינוני, חתוך גס
- 4-5 כוסות מים
- 1 כף סויה
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח וקורט פלפל שחור
- 150 גרם עלי תרד טריים
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית עד שהוא הופך שקוף.
- 2. מוסיפים את שן השום הכתושה ומטגנים 2 דקות נוספות.
- 3. מוסיפים את העדשים ואת הבטטה ומטגנים דקה נוספת.
- 4. מוסיפים את הבצל הנוסף ואת המים.
- 5. מוסיפים את הסויה, רסק העגבניות והפלפל השחור, ובוחשים.
- 6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-25 דקות, או עד שהעדשים התרככו.
- 7. מתבלים במלח ומוסיפים את עלי התרד. מכסים את הסיר, וכעבור דקה מכבים את האש. טועמים ומתקנים תיבול.