וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביף וולינגטון עם בצק עלים ופילה בקר

מתכון מאת: סהר רפאל, מערכת וואלה

ביף וולינגטון בבצק עלים ופטריות.
ביף וולינגטון בבצק עלים ופטריות

מצרכים למתכון

  • למאפה שיספיק לכ-6 מנות:
  • 700 גרם פילה בקר
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • חבילת בצק עלים
  • חלמון מביצה אחת
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון קצוצות
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • עלים מ-2 גבעולי טימין

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את נתח הבשר במלח ופלפל וצורבים אותו מכל צדדיו כ-2 דקות. מצננים.
  • 2. מחממים שמן במחבת ומטגנים מעט את הבצל. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מתבלים במלח, פלפל וטימין, ומניחים בצד לצינון.
  • 3. על משטח עבודה יבש ומקומח פותחים את חבילת בצק העלים. מרדדים אותו מעט. על הבצק להיות ארוך בכ-2 ס"מ מכל צד מאורך הפילה, ומספיק רחב כדי לכסות את הנתח.
  • 4. מפזרים במרכז הבצק את הפטריות והבצל המוקפצים. מעליהם מניחים את הפילה. סוגרים היטב את נתח הבשר במעטפת הבצק, ומעבירים לתבנית כשה"תפר" של הסגירה בחלק התחתון. מקפלים היטב גם בצדדים.
  • 5. טורפים את החלמון ומורחים על הבצק. מכניסים למקרר לכ-20 דקות.
  • 6. מכניסים את המאפה לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. אופים במשך 15 דקות. לאחר 15 דקות מוציאים את המאפה למשטח עבודה, ופורסים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully