וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל זנב עגל וערמונים

מתכון מאת: סהר רפאל, מערכת וואלה

תבשיל זנב עגל וערמונים עם בצל מקורמל, יין ורוזמרין.
תבשיל זנב עגל וערמונים עם בצל מקורמל, יין ורוזמרין

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1.5 ק"ג זנב עגל, נקי משומן ופרוס
  • 1 כוס קמח
  • 1 ק"ג בצל פרוס
  • 250 גרם ערמונים קלויים וקלופים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות סילאן
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס יין אדום
  • עלים מ-3 ענפי רוזמרין
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 ליטר ציר בקר או מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר רחב. מקמחים את זנב העגל וצולים בשמן, בחום בינוני, עד הזהבה.
  • 2. מוציאים את הזנב לקערה. מוסיפים לסיר את הבצל, ומטגנים עד שהבצל שחום. מוסיפים את הרסק ומטגנים על אש קטנה כ-8 דקות. יוצקים פנימה את היין האדום, ומביאים לרתיחה.
  • 3. מחזירים לסיר את הזנב, יוצקים מעליו את הסילאן, מוסיפים ציר בקר או מים עד לכיסוי הזנב. מפזרים את הערמונים סביב לזנב, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הרוזמרין. מביאים לרתיחה ומכסים.
  • 4. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כ-3 שעות. לאחר 3 שעות בודקים את מצב הנוזלים - אם הנוזל הצטמצם והפך סמיך, טועמים ומתקנים תיבול. אם נשארו הרבה נוזלים, מגבירים את האש, מסירים את המכסה וממשיכים לצמצם את הנוזלים, עד הרמה הרצויה.
  • 5. מרכיבים את המנה: עורמים בצלחת עמוקה את הזנב, ויוצקים מעליו את הרוטב, עם הערמונים והבצלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully