תבשיל לוף וחומעה

מתכון מאת: אורי מאיר צ'יזיק, מערכת וואלה!
תבשיל לוף עם חמעה. אסף רונן,
תבשיל לוף עם חמעה(צילום: אסף רונן)

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • צרור עלי לוף צעירים וטריים, ללא "עמוד השדרה"
  • צרור עלי חומעה טריים (ניתן להשיג בעיר בבתי גידול לחים. לעיתים קרובות אפשר גם למצוא את הגרסה התרבותית שלה בשווקים, שם היא נקראת בטעות חמציץ, בגלל חמיצות העלים).
  • בצל גדול קצוץ
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את עלי הלוף ושוטפים היטב. לפי מסורות מסוימות משפשפים את העלים היטב בלימון ובמלח ולאחר מכן שוטפים אותם, כדי לזרז את פירוק החומרים הרעילים.
  • 2. מטגנים את הבצל הקצוץ על אש נמוכה, עד שהוא משחים. סוחטים את עלי הלוף הקצוצים והשטופים ומוסיפים לסיר.
  • 3. אם משתמשים גם בעלי חומעה, קוצצים אותם בכמות של כרבע מכמות עלי הלוף, ומוסיפים אותם לסיר יחד עם עלי הלוף.
  • 4. מבשלים כחצי שעה, ומערבבים פעם בכמה דקות.
  • 5. במהלך הבישול יש לשים לב שנותרו נוזלים (בדרך כלל יש די נוזלים מהעלים עצמם, ואם הם עומדים להיגמר, מוסיפים עוד מים.
  • 6. מתבלים במלח, בפלפל ובמיץ מלימון שלם, וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת. כדי להיות בטוחים שהלוף מוכן לאכילה, מומלץ להכניס מעט מן הסלט לפה, ולוודא שהעלים אינם צורבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully