ז'ארקויה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1/4 כוס שמן
- 2 ק"ג שפונדרה בקר, חתוך לקוביות גדולות
- 2 בצלים קלופים וקצוצים
- 2/3 כוס מים
- 2 עלי דפנה
- מלח
- 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לשמיניות
- 4 שיני שום
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבשר והבצל ומטגנים 8 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להשחמה.
- 2. מוסיפים מים ועלי דפנה, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שעה וחצי, עד שהבשר רך וכמעט מוכן.
- 3. מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, שום ומלח. משלימים מים עד לגובה תפוחי האדמה, ומבשלים כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים ומקבלים את צבע הרוטב.
- גיוונים:
- מוסיפים לבצל גם גבעול סלרי קצוץ.
- מחליפים את הבצל בכרישה.