מאפינס שוקולד, פרג ותפוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית מאפינס של 12 שקעים, או לעוגה בקוטר 22 ס"מ:
- 4 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 1 כוס אבקת שוקולית
- 1 כוס פרג טחון טרי
- 11/2 כוסות (220 גרם) קמח
- 1 כף אבקת אפייה
- 2/3 כוס שמן
- לציפוי (לא חובה):
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/3 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- 2. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר במשך 3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית שקעים עד 3/4 הגובה.
- 3. אופים 20 דקות, עד שהמאפינס מוכנים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש, עם פירורים לחים. מצננים.
- 4. אם רוצים גם ציפוי: ממיסים שוקולד ושמנת, ומערבבים עד שמתקבל רוטב שוקולד אחיד. מצפים באמצעותו את כיפות המאפינס.