וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס שוקולד, פרג ותפוזים

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

מאפינס שוקולד פרג תפוז. נמרוד סונדרס
מאפינס שוקולד פרג תפוז

מצרכים למתכון

  • לתבנית מאפינס של 12 שקעים, או לעוגה בקוטר 22 ס"מ:
  • 4 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 1 כוס אבקת שוקולית
  • 1 כוס פרג טחון טרי
  • 11/2 כוסות (220 גרם) קמח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 2/3 כוס שמן
  • לציפוי (לא חובה):
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 2. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר במשך 3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית שקעים עד 3/4 הגובה.
  • 3. אופים 20 דקות, עד שהמאפינס מוכנים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש, עם פירורים לחים. מצננים.
  • 4. אם רוצים גם ציפוי: ממיסים שוקולד ושמנת, ומערבבים עד שמתקבל רוטב שוקולד אחיד. מצפים באמצעותו את כיפות המאפינס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully