וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק שומים צעירים

מתכון מאת: טלי פרידמן, מערכת וואלה

מרק שום צעיר.
מרק שום צעיר

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות:
  • 15 גבעולי שום צעיר, פרוסים (מסירים את 5 הס"מ העליונים של העלים הירוקים)
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • 2 שורשי סלרי
  • ½ קילו תפוחי אדמה
  • 2 כרשות מנוקות ופרוסות לטבעות
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • 3 כפות שמן זית (או 50 גרם חמאה)
  • כפית מלח ים
  • 1/8 כפית פלפל לבן
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית או החמאה בסיר כבד, ומטגנים את הכרשה וגבעולי השום.
  • 2. קולפים את השורשים ואת תפוחי האדמה ופורסים לעיגולים.
  • 3. מוסיפים אותם לסיר וממשיכים בטיגון קל, עד לשקיפות. חשוב לא להזהיב, אלא לשמור על הצבע הלבן והיפה של השורשים.
  • 4. יוצקים לסיר את ציר הירקות, יחד עם כחצי ליטר מים רותחים. הנוזלים אמורים לכסות ביותר משליש את כמות החומרים בסיר. מבשלים כ-45 דקות על להבה בינונית.
  • 5. טוחנים הכול יחד במעבד מזון ידני, אך אין צורך לסנן. טועמים ומתבלים במלח ים ובמעט פלפל לבן.
  • 6. מבשלים עוד כרבע שעה. אם בוחרים בגרסה החלבית, מוסיפים את השמנת המתוקה, אך נזהרים שלא להרתיח. מערבבים היטב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully