- 1. מחממים את שמן הזית או החמאה בסיר כבד, ומטגנים את הכרשה וגבעולי השום.
-
- 2. קולפים את השורשים ואת תפוחי האדמה ופורסים לעיגולים.
-
- 3. מוסיפים אותם לסיר וממשיכים בטיגון קל, עד לשקיפות. חשוב לא להזהיב, אלא לשמור על הצבע הלבן והיפה של השורשים.
-
- 4. יוצקים לסיר את ציר הירקות, יחד עם כחצי ליטר מים רותחים. הנוזלים אמורים לכסות ביותר משליש את כמות החומרים בסיר. מבשלים כ-45 דקות על להבה בינונית.
-
- 5. טוחנים הכול יחד במעבד מזון ידני, אך אין צורך לסנן. טועמים ומתבלים במלח ים ובמעט פלפל לבן.
-
- 6. מבשלים עוד כרבע שעה. אם בוחרים בגרסה החלבית, מוסיפים את השמנת המתוקה, אך נזהרים שלא להרתיח. מערבבים היטב ומגישים.