פטריות פורטובלו גריל בבלסמי ושמן זית
יש להשרות אותן בתחמיץ יום מראש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 12 פטריות פורטובלו ללא הרגל
- 2 שיני שום כתושות
- כפית אורגנו יבש
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי איכותי
- 2 ענפי טימין
- מלח, פלפל שחור גרוס טרי
- להגשה:
- 5-6 כפות גבינת פרמזן מגורדת
- צרור עלי רוקט טריים
אופן ההכנה
- 1. יום לפני הפיקניק מכינים את המשרה לפטריות: מערבבים בקערה את כל החומרים לרוטב, מכניסים גם את הפטריות, מעבירים לכלי אטום ושומרים בכלי אטום במקרר.
- 2. צולים את הפטריות על גריל לוהט כ-2 דקות מכל צד.
- 3. מסדרים עלי רוקט טריים על הצלחת, מעבירים פטריות לכל צלחת ומפזרים מעל פעט גבינת לרמזן מגורדת.