ריזוטו שומר
האיטלקים נוהגים להכין את הריזוטו שלהם עם יין. במתכון הבא היין מוחלף בערק מקומי, ובשומר, שמדגיש עוד יותר את הטעם האניסי של המנה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לריזוטו:
- 1/2 ק"ג אורז ארבוריו
- 5 יח' בצלצלי שאלוט קצוצים
- 1/2 כף שום כתוש
- 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
- 2 פקעות שומר קצוצות לקוביות
- 3 כפות ערק
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 ליטר ציר ירקות
- 2 כפיות מלח
- קורט פלפל שחור
- לשומר הצלוי:
- 3 פקעות שומר חתוכות לשמיניות דרך השורש המחבר
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח אטלנטי
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את השומר עם השמן והמלח וצולים ב-180 מעלות למשך 25 דקות.
- 2. בסיר רחב מאדים את השאלוט, השום והשומר בשמן זית, מוסיפים את הערק ומדליקים עד שאדי האלכוהול מתנדפים, מוסיפים את האורז ומערבבים 2-3 דקות, מוסיפים את קוביות העגבניה ומערבבים.
- 3. מתחילים להוסיף את הציר לאט לאט ומערבבים כל הזמן. בכל פעם שהציר נספג מוסיפים עוד מעט.
- 4. ממשיכים כך 20 דקות בערך עד שהאורז מתרכך.
- 5. מוסיפים לריזוטו 1/2 כוס טחינה גולמית ומערבבים היטב, מעבירים לצלחת הגשה ומסדרים את השומר הצלוי מעל.