וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו שומר

האיטלקים נוהגים להכין את הריזוטו שלהם עם יין. במתכון הבא היין מוחלף בערק מקומי, ובשומר, שמדגיש עוד יותר את הטעם האניסי של המנה.

מתכון מאת: אביבית פריאל, מערכת וואלה

צילום בימוי והפקה: PRIMA FILMS

מצרכים למתכון

  • לריזוטו:
  • 1/2 ק"ג אורז ארבוריו
  • 5 יח' בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 1/2 כף שום כתוש
  • 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 2 פקעות שומר קצוצות לקוביות
  • 3 כפות ערק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 ליטר ציר ירקות
  • 2 כפיות מלח
  • קורט פלפל שחור
  • לשומר הצלוי:
  • 3 פקעות שומר חתוכות לשמיניות דרך השורש המחבר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח אטלנטי

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את השומר עם השמן והמלח וצולים ב-180 מעלות למשך 25 דקות.
  • 2. בסיר רחב מאדים את השאלוט, השום והשומר בשמן זית, מוסיפים את הערק ומדליקים עד שאדי האלכוהול מתנדפים, מוסיפים את האורז ומערבבים 2-3 דקות, מוסיפים את קוביות העגבניה ומערבבים.
  • 3. מתחילים להוסיף את הציר לאט לאט ומערבבים כל הזמן. בכל פעם שהציר נספג מוסיפים עוד מעט.
  • 4. ממשיכים כך 20 דקות בערך עד שהאורז מתרכך.
  • 5. מוסיפים לריזוטו 1/2 כוס טחינה גולמית ומערבבים היטב, מעבירים לצלחת הגשה ומסדרים את השומר הצלוי מעל.
  • מתכון לשומר צלוי על ריזוטו אורז

  • ריזוטו כרישה וריקוטה

  • ריזוטו גריסי פנינה וארטישוק

  • קדרת ירקות שורש וגרגרי חומוס

  • קדירת בקר ים תיכונית

  • סופריטו עם קובה לפסח

  • פויקה בשר בקר ביין

  • ציר ירקות

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • תבשיל בקר ולוביה טריה

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • ספגטי פרימוורה

  • סלט "כל העגבניות"

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully