נשיקות מרנג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 חלבונים
- 300 גר' סוכר דק
- שקית זילוף בעלת קצה משונן
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את החלבונים והסוכר ומניחים את התערובת בבן מארי, מערבבים ללא הפסקה כ-10 דק' עד שהסוכר נמס.
- 2. מורידים מהאש ומקציפים במיקסר כ-10 דק', עד שהחלבון הופך לקצף יציב.
- 3. ממלאים את שקית הזילוף בתערובת שהתקבלה ומזליפים בצורות שונות.
- 4. מכניסים לתנור למשך 2.5-3 שעות בחום של 80-100 מעלות עד שהמרנג מתקשה. משאירים בתנור בדלת פתוחה עוד שעה עד שמתייבש.
- לגיוון: לאחר שמקציפים את התערובת אפשר להוסיף לה שקדים, אגוזים או תמרים קצוצים.
- למרנג חגיגי: אפשר לקשט באבקת זהב.