וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגות קוקוס אישיות בציפוי טראפל שוקולד

מתכון מאת: באדיבות רשת רולדין, מערכת וואלה

עוגות קוקוס בציפוי טראפל שוקולד. רונן מנגן,
עוגות קוקוס בציפוי טראפל שוקולד/רונן מנגן

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה משומנת בקוטר 24 ס"מ או 8 תבניות אישיות:
  • 155 גרם חמאה
  • 160 גרם (3/4 כוס + 1 כפית) סוכר (1)
  • 40 גרם (2 כפות סוכר) סוכר (2)
  • 6 חלמונים
  • 8 חלבונים
  • 190 גרם (2 כוסות) קוקוס
  • 25 גרם (3 כפות) קמח תפוח אדמה
  • 55 גרם (1/3 כוס + 2 כפות) קמח מצה
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 40 גרם שוקולד חלב מגורד
  • לסירופ הסוכר:
  • 40 גרם (2 כפות) סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • גרגרים מ-1 מקל וניל
  • מיץ מ- 1/4 לימון
  • לציפוי השוקולד:
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 40 מ"ל (3 כפות) ליקר שוקולד

אופן ההכנה

  • 1. הכנת העוגה: מחממים את התנור ל-170 מעלות. מקציפים את החלבון במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר (1), עד לקבלת קצף יציב.
  • 2. מקציפים לחוד את 2 כפות הסוכר (2) עם החמאה, עד לקבלת מרקם הומוגני. מוסיפים את החלמונים בהדרגה, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת קרמית.
  • 3. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ואת קצף החלבונים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 עד 45 דקות.
  • 5. מצננים כחצי שעה והופכים את העוגה כשצידה החלק כלפי מעלה.
  • 6. הכנת סירופ הסוכר: מרתיחים את המים עם מיץ הלימון וגרגירי הווניל, עד שמתקבל סירופ חלק.
  • 7. מסננים את הלימון ויוצקים מעל העוגה.
  • 8. מצננים כחצי שעה, על מנת שהעוגה תספוג את הנוזלים ותתייצב.
  • 9. הכנת ציפוי השוקולד: מרתיחים את השמנת ושופכים מעל השוקולד המריר.
  • 10. ממתינים כ-2 דקות, ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק.
  • 11. מוסיפים את ליקר השוקולד, מערבבים ויוצקים מעל העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully