- 1. הכנת העוגה: מחממים את התנור ל-170 מעלות. מקציפים את החלבון במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר (1), עד לקבלת קצף יציב.
-
- 2. מקציפים לחוד את 2 כפות הסוכר (2) עם החמאה, עד לקבלת מרקם הומוגני. מוסיפים את החלמונים בהדרגה, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת קרמית.
-
- 3. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ואת קצף החלבונים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 עד 45 דקות.
-
- 5. מצננים כחצי שעה והופכים את העוגה כשצידה החלק כלפי מעלה.
-
- 6. הכנת סירופ הסוכר: מרתיחים את המים עם מיץ הלימון וגרגירי הווניל, עד שמתקבל סירופ חלק.
-
- 7. מסננים את הלימון ויוצקים מעל העוגה.
-
- 8. מצננים כחצי שעה, על מנת שהעוגה תספוג את הנוזלים ותתייצב.
-
- 9. הכנת ציפוי השוקולד: מרתיחים את השמנת ושופכים מעל השוקולד המריר.
-
- 10. ממתינים כ-2 דקות, ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק.
-
- 11. מוסיפים את ליקר השוקולד, מערבבים ויוצקים מעל העוגה.