פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגות קוקוס אישיות בציפוי טראפל שוקולד

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגות קוקוס בציפוי טראפל שוקולד (יח
      עוגות קוקוס בציפוי טראפל שוקולד (יח"צ , רונן מנגן)

      מצרכים

      • לתבנית עגולה משומנת בקוטר 24 ס"מ או 8 תבניות אישיות:
      • 155 גרם חמאה
      • 160 גרם (3/4 כוס + 1 כפית) סוכר (1)
      • 40 גרם (2 כפות סוכר) סוכר (2)
      • 6 חלמונים
      • 8 חלבונים
      • 190 גרם (2 כוסות) קוקוס
      • 25 גרם (3 כפות) קמח תפוח אדמה
      • 55 גרם (1/3 כוס + 2 כפות) קמח מצה
      • 10 גרם אבקת אפייה
      • 40 גרם שוקולד חלב מגורד
      • לסירופ הסוכר:
      • 40 גרם (2 כפות) סוכר
      • 1/2 כוס מים
      • גרגרים מ-1 מקל וניל
      • מיץ מ- 1/4 לימון
      • לציפוי השוקולד:
      • 100 מ"ל שמנת מתוקה
      • 100 גרם שוקולד מריר איכותי
      • 40 מ"ל (3 כפות) ליקר שוקולד

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת העוגה: מחממים את התנור ל-170 מעלות. מקציפים את החלבון במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר (1), עד לקבלת קצף יציב.
      • 2. מקציפים לחוד את 2 כפות הסוכר (2) עם החמאה, עד לקבלת מרקם הומוגני. מוסיפים את החלמונים בהדרגה, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת קרמית.
      • 3. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ואת קצף החלבונים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
      • 4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 עד 45 דקות.
      • 5. מצננים כחצי שעה והופכים את העוגה כשצידה החלק כלפי מעלה.
      • 6. הכנת סירופ הסוכר: מרתיחים את המים עם מיץ הלימון וגרגירי הווניל, עד שמתקבל סירופ חלק.
      • 7. מסננים את הלימון ויוצקים מעל העוגה.
      • 8. מצננים כחצי שעה, על מנת שהעוגה תספוג את הנוזלים ותתייצב.
      • 9. הכנת ציפוי השוקולד: מרתיחים את השמנת ושופכים מעל השוקולד המריר.
      • 10. ממתינים כ-2 דקות, ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק.
      • 11. מוסיפים את ליקר השוקולד, מערבבים ויוצקים מעל העוגה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -