וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל פיג'ואדה ברזילאי

הברזילאים מבשלים אותו בקדירת חרס, ומשלבים שעועית שחורה יחד עם שורש קסאבה טחון ובשר חזיר, וגם נקניקים, בשרים משומרים ומעושנים. אנחנו נכין אותו מבשר בקר

מתכון מאת: אביבית פריאל אביחי, מערכת וואלה

צילום, בימוי ועריכה: Prima films

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 שקית (500 גרם) שעועית שחורה, מושרית ב-1/2 1 ליטר מים למשך 12 שעות
  • 1/2 ק"ג בשר צלעות, חתוך לקוביות גדולות
  • 100 גרם קבנוס, חתוך לקוביות קטנות
  • 150 גרם חזה אווז, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 בצלים פרוסים
  • כף שום כתוש
  • כמה ענפי טימין
  • קליפה מ-1/2 לימון
  • 1/2 כוס קמח לקימוח הבשר
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים את הבשר ומנערים מעודפי הקמח. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבשר. מכבים את האש ומעבירים את הבשר לקערה.
  • 2. באותו הסיר מטגנים את הבצל, השום וקוביות הקבנוס והאווז.
  • 3. מוסיפים את הבשר ואת השעועית עם נוזלי ההשרייה לסיר, ומביאים לרתיחה.
  • 4. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים קליפת לימון ואת הטימין.
  • 5. מבשלים על אש נמוכה למשך 3 שעות. מוסיפים מים לפי הצורך.
  • מתכון לתבשיל פיג'ואדה ברזילאי

  • תבשיל אוסובוקו וירקות שורש

  • תבשיל שפונדרה עם דלעת ערמונים, חומוס וירקות שורש

  • תבשיל קדירת בשר ואפונה

  • סיר של כל הלילה

  • כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים

  • גולאש ארטישוק ירושלמי

  • קדירת בשר וגרגירי חומוס ביין לבן

  • כתף בקר עם פול ירוק ושום ירוק

  • סופריטו קציצות פריקי

  • ביף בורגיניון

  • בורקסים במילוי בשר

  • אריסה טריפולטאית

  • חורשט סבזי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully