תבשיל פיג'ואדה ברזילאי
הברזילאים מבשלים אותו בקדירת חרס, ומשלבים שעועית שחורה יחד עם שורש קסאבה טחון ובשר חזיר, וגם נקניקים, בשרים משומרים ומעושנים. אנחנו נכין אותו מבשר בקר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 שקית (500 גרם) שעועית שחורה, מושרית ב-1/2 1 ליטר מים למשך 12 שעות
- 1/2 ק"ג בשר צלעות, חתוך לקוביות גדולות
- 100 גרם קבנוס, חתוך לקוביות קטנות
- 150 גרם חזה אווז, חתוך לקוביות קטנות
- 2 בצלים פרוסים
- כף שום כתוש
- כמה ענפי טימין
- קליפה מ-1/2 לימון
- 1/2 כוס קמח לקימוח הבשר
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מקמחים את הבשר ומנערים מעודפי הקמח. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבשר. מכבים את האש ומעבירים את הבשר לקערה.
- 2. באותו הסיר מטגנים את הבצל, השום וקוביות הקבנוס והאווז.
- 3. מוסיפים את הבשר ואת השעועית עם נוזלי ההשרייה לסיר, ומביאים לרתיחה.
- 4. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים קליפת לימון ואת הטימין.
- 5. מבשלים על אש נמוכה למשך 3 שעות. מוסיפים מים לפי הצורך.