פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      טארט אגסים ושזיפים שחורים

      6 מדרגים / 3 כוכבים

      טארט אגסים של ערן שוורצבלד (נמרוד סונדרס)
      טארט אגסים של ערן שוורצבלד (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ:
      • 6 אגסים חצויים, מבושלים או משומרים (במקרה של אגסים טריים: מקלפים, חוצים ומגלענים. מבשלים עד לרתיחה בתוך ליטר מים עם 600 גרם סוכר. נותנים לנוזל לבעבע על חום נמוך 2-3 דקות, ומניחים לאגסים להתקרר בתוך הנוזל. כך הם מתבשלים מבלי להתפרק).
      • 10 שזיפים יבשים ומגולענים
      • לבצק הפריך:
      • 250 גרם קמח תמי ללא גלוטן
      • 95 גרם אבקת סוכר
      • 30 גרם קמח שקדים
      • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
      • 1 ביצה (50 גרם) בגודל מדיום
      • קורט מלח
      • לקרם השקדים:
      • 001 גרם חמאה רכה
      • 001 גרם שקדים טחונים מולבנים
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 2 ביצים (100 גרם) בגודל מדיום
      • 20 גרם קורנפלור
      • 15 מ"ל (1 כף) רום לבן

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הקרם: מכניסים לקערת המיקסר את החמאה והסוכר. מקציפים עד שמתקבל מרקם תפוח.
      • 2. מוסיפים את השקדים הטחונים. מערבבים קלות ומוסיפים את הביצים בהדרגה.
      • 3. מוסיפים את הקמח והרום ומערבבים, עד שהתערובת הופכת הומוגנית.
      • 4. מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-170 מעלות. מעבירים לקערת המיקסר את כל החומרים, חוץ מהביצה.
      • 5. מערבלים עם וו גיטרה, עד שמתקבל מרקם פירורי. לאחר מכן מוסיפים את הביצה.
      • 6. ממשיכים לערבל, עד שמתקבל בצק חלק.
      • 7. מניחים את הבצק לשעה במקרר.
      • 8. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, ומרפדים באמצעותו את תבנית הפאי.
      • 9. ממלאים את הפאי בקרם שקדים לחצי גובה.
      • 10. מסדרים עליו חצאי אגסים, מבושלים או משומרים. בין האגסים מפזרים בנדיבות חצאי שזיפים שחורים, יבשים ומגולענים.
      • 11. אופים בחום של 170 מעלות, עד שהפאי מזהיב.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -