וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט אגסים ושזיפים שחורים

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה!

טארט אגסים של ערן שוורצבלד. נמרוד סונדרס
טארט אגסים של ערן שוורצבלד

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ:
  • 6 אגסים חצויים, מבושלים או משומרים (במקרה של אגסים טריים: מקלפים, חוצים ומגלענים. מבשלים עד לרתיחה בתוך ליטר מים עם 600 גרם סוכר. נותנים לנוזל לבעבע על חום נמוך 2-3 דקות, ומניחים לאגסים להתקרר בתוך הנוזל. כך הם מתבשלים מבלי להתפרק).
  • 10 שזיפים יבשים ומגולענים
  • לבצק הפריך:
  • 250 גרם קמח תמי ללא גלוטן
  • 95 גרם אבקת סוכר
  • 30 גרם קמח שקדים
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה (50 גרם) בגודל מדיום
  • קורט מלח
  • לקרם השקדים:
  • 001 גרם חמאה רכה
  • 001 גרם שקדים טחונים מולבנים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 2 ביצים (100 גרם) בגודל מדיום
  • 20 גרם קורנפלור
  • 15 מ"ל (1 כף) רום לבן

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקרם: מכניסים לקערת המיקסר את החמאה והסוכר. מקציפים עד שמתקבל מרקם תפוח.
  • 2. מוסיפים את השקדים הטחונים. מערבבים קלות ומוסיפים את הביצים בהדרגה.
  • 3. מוסיפים את הקמח והרום ומערבבים, עד שהתערובת הופכת הומוגנית.
  • 4. מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-170 מעלות. מעבירים לקערת המיקסר את כל החומרים, חוץ מהביצה.
  • 5. מערבלים עם וו גיטרה, עד שמתקבל מרקם פירורי. לאחר מכן מוסיפים את הביצה.
  • 6. ממשיכים לערבל, עד שמתקבל בצק חלק.
  • 7. מניחים את הבצק לשעה במקרר.
  • 8. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, ומרפדים באמצעותו את תבנית הפאי.
  • 9. ממלאים את הפאי בקרם שקדים לחצי גובה.
  • 10. מסדרים עליו חצאי אגסים, מבושלים או משומרים. בין האגסים מפזרים בנדיבות חצאי שזיפים שחורים, יבשים ומגולענים.
  • 11. אופים בחום של 170 מעלות, עד שהפאי מזהיב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully