וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן מבצק פריך במילוי פרג

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

אוזני המן של מיקי שמו. אפיק גבאי
אוזני המן של מיקי שמו

מצרכים למתכון

  • לכ-20 אוזניים:
  • לבצק:
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 1 ביצה מספר 1
  • 1 חלמון
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • למילוי הפרג:
  • 3 כוסות (270 גרם) פרג טחון טרי
  • 1/4 1 (200 גרם) כוסות סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 50 גרם חמאה
  • גרידה מחצי לימון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר, בעזרת וו גיטרה, מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עד אחידות.
  • 2. מוסיפים את הביצה והחלמון, ומחצית מהחומרים היבשים. מערבבים חצי דקה.
  • 3. מוסיפים את יתרת החומרים היבשים, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
  • 4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • מכינים את המילוי:
  • 5. מחממים את החלב, החמאה והסוכר עד לסף רתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את האגוזים. מערבבים דקה ומכבים את האש.
  • 6. מוסיפים את הפרג וגרידת הלימון, ומערבבים היטב.
  • 7. מצננים ומכסים בניילון.
  • 8. מרכיבים את אוזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים או משושים בקוטר של 6 ס"מ.
  • 9. מניחים את המילוי במרכז, מקפלים לצורת משולש ומהדקים. משאירים פתח במרכז, שדרכו רואים את מלית הפרג. השארת הפתח במרכז חשובה, כדי שהאוזן לא תיסדק באפייה.
  • 10. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים כ-12-13 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  • 11. בוזקים אבקת סוכר מעל. אפשר לשמור בצנצנת כשבועיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully