וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מינה תאי אדום

מנה נפלאה, מרהיבת צבעים וטעמים שאי אפשר להפסיק לאכול. רצועות הסינטה משתלבות מצויין עם המון חלב קוקוס, ג'ינג'ר וקארי אדום.

מתכון מאת: משה בדישי, מערכת וואלה

מינה טומיי. אפיק גבאי
מינה טומיי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • לרוטב:
  • כפית ג'ינג'ר טרי מקולף וקצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 ליטר חלב קוקוס
  • 1/2 כוס רוטב דגים (fish sauce)
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס רוטב הויסין
  • 3 כפות משחת קארי אדום
  • 1/4 כוס שמן סויה לטיגון
  • למנה:
  • 500 גרם סינטה חתוכה לרצועות דקות
  • 1 כוס שעועית ירוקה חצויה
  • 1 כוס עגבניות שרי חצויות
  • 1 חציל בינוני חתוך לקוביות
  • שמן לטיגון עמוק
  • קמח לקימוח החציל
  • אורז לבן להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את השום והג'ינג'ר לזמן קצר מאוד, על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב.
  • 2. מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר החומרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר.
  • 3. ממשיכים לבשל כ-10 דקות, ומורידים את הרוטב מהאש.
  • 4. מכינים את החציל: מחממים שמן עמוק בסיר לחום גבוה (175 מעלות). מצפים את קוביות החציל בקמח, ומטגנים בשמן עמוק עד שהן מזהיבות. מוציאים את החציל מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  • 5. בהגשה: מחממים בווק 3 כפות שמן סויה על להבה גבוהה. כשהשמן מתחיל להעלות עשן קל, מוסיפים לווק את הבשר, ומערבבים מדי פעם.
  • 6. לאחר כדקה מוסיפים את הירקות והרוטב, ומרתיחים כחצי דקה תוך כדי ערבוב.
  • 7. מחלקים לצלחות, ומגישים לצד אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully