וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניית פרימוורה

בצלים, זוקיני, כרוביות, ובטטות. אלו רק הירקות שמרכיבים את הלזניה המיוחדת הזו. מנה שטרום מוסיפה לכל החגיגה הזו גבינת מוצרלה וריקוטה, ואופה לזניה פרימוורה מיוחדת במינה.

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה

לזניה פרימוורה של קמפלינו. אפיק גבאי
לזניה פרימוורה של קמפלינו

מצרכים למתכון

  • ל-8-10 מנות:
  • 1 חבילת דפי לזניה
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • ½ כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
  • 1 בצל אדום, קצוץ לקוביות
  • 3 זוקיני, חתוכים לקוביות קטנות
  • 300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 250 גרם ריקוטה פרסקה
  • לרוטב הבשמל:
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח
  • 1 ליטר חלב
  • 1 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 100 גרם פרמזן או פקורינו מגורדת

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר בינוני את החמאה. מוסיפים את הקמח.
  • 2. טורפים לרביכה בעזרת מטרפה, ומבלי לתת לה להשחים, ותוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את החלב.
  • 3. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומבעבע. מערבבים פנימה את הגבינה ומתבלים.
  • 4. מכינים את המילוי: מערבבים את כל הירקות בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס, ואופים בחום גבוה, של 220 מעלות, כ-10 דקות. מצננים ומערבבים עם הגבינות.
  • 5. מרכיבים את הלזניה: מסדרים את עלי הלזניה בתבנית משומנת. יוצקים שכבה דקה של רוטב בשמל. מפזרים מעל את תערובת הירקות.
  • 6. מוסיפים עוד שכבה של עלי לזניה ומפזרים שכבות נוספות של בשמל וירקות. מסיימים בשכבת דפי לזניה, ומעליהם רוטב בשמל.
  • 7. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות.
  • 8. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, עד הזהבה. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully