- 1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר בינוני את החמאה. מוסיפים את הקמח.
-
- 2. טורפים לרביכה בעזרת מטרפה, ומבלי לתת לה להשחים, ותוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את החלב.
-
- 3. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומבעבע. מערבבים פנימה את הגבינה ומתבלים.
-
- 4. מכינים את המילוי: מערבבים את כל הירקות בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס, ואופים בחום גבוה, של 220 מעלות, כ-10 דקות. מצננים ומערבבים עם הגבינות.
-
- 5. מרכיבים את הלזניה: מסדרים את עלי הלזניה בתבנית משומנת. יוצקים שכבה דקה של רוטב בשמל. מפזרים מעל את תערובת הירקות.
-
- 6. מוסיפים עוד שכבה של עלי לזניה ומפזרים שכבות נוספות של בשמל וירקות. מסיימים בשכבת דפי לזניה, ומעליהם רוטב בשמל.
-
- 7. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות.
-
- 8. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, עד הזהבה. מגישים חם.