וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בצק עוגיות

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

עוגיות חמאה. נמרוד סונדרס
עוגיות חמאה

מצרכים למתכון

  • ל-20-30 עוגיות (תלוי בגודל):
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה, עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ותמצית וניל, ומעבדים רק עד שמתגבש.
  • 2. עוטפים ומקררים שעתיים לפחות, ואפשר עד 4 ימים. אפשר גם להקפיא, ולהפשיר כשרוצים.
  • 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 4. מכינים בצורה הרצויה: אפשר להכין גליל מצופה סוכר חום ופרוס בעובי ס"מ, או כדורים פחוסים שמעצבים בטבורם גומה למילוי אחרי האפייה, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים וליצור עוגיות עגולות, או להשתמש בגאדג'טים כמו חותמות וקורצי עוגיות בצורות שונות. מעבירים לתבנית.
  • 5. אופים 8 דקות, רק עד שמתחילות להזהיב. מעבירים למשטח קר לצינון.
  • 6. עכשיו אפשר למלא גומות בריבה או בממרח שוקולד, לפזר אבקת סוכר ולסדר בצלוחית או בקופסת פח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully