וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צ'אפטי – לחם שטוח במחבת

מתכון מאת: משה בדישי, מערכת וואלה

צ'אפטי. דנה מלמד
צ'אפטי

מצרכים למתכון

  • ל-20 יחידות:
  • 1/2 1 כוסות קמח מלא
  • 1/2 1 כוסות קמח רגיל
  • 3/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן לשימון המחבת
  • חופן קמח לקימוח המערוך ומשטח העבודה

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה, ומוסיפים את המלח.
  • 2. יוצקים לקערה את המים באיטיות, תוך כד לישה, עד שמתקבל בצק חלק. לשים כ-5 דקות. ככל שלשים יותר – יותר טוב.
  • 3. יוצרים מהבצק כדור. אם הוא עדיין נדבק לאצבעות – מוסיפים קמח וממשיכים ללוש. אם הבצק יבש מדי – מוסיפים קצת מים.
  • 4. אם הכדור לא דביק מדי, טובלים את האצבעות בשמן, ומורחים סביב כל צידי הכדור. מכסים במגבת ומניחים בצד למשך חצי שעה.
  • 5. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים, ולשים כל חלק ידנית, עד שמתקבלת צורת כדור.
  • 6. מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ועל המערוך, ומשטחים כל כדור לפיתה דקה, מהמרכז החוצה. מנערים עודפי קמח מהפיתה.
  • 7. מחממים מחבת כבדה ויבשה, ומנחים עליה את אחד הצ'פאטי. כשהצ'פאטי מתחיל להעלות בועות – הופכים אותו.
  • 8. כשמופיעות בועות גם בצד השני, ממתינים חצי דקה, והופכים כדי שישחים גם בצד השני. מניחים את הצ'פאטי על אש גלויה כדי שיתפח, והופכים לצד השני.
  • 9. מגישים בצלחת עמוקה מכוסה, או בתוך סיר, המרופד מבפנים במגבת ומכוסה במגבת נוספת, בכדי לשמור על החום והלחות. אפשר לטבול אצבע בשמן ולשמן את הצ'פאטי מעט).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully