וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צ'אפטי – לחם שטוח במחבת

מתכון מאת: משה בדישי, מערכת וואלה

צ'אפטי. דנה מלמד
צ'אפטי

מצרכים למתכון

  • ל-20 יחידות:
  • 1/2 1 כוסות קמח מלא
  • 1/2 1 כוסות קמח רגיל
  • 3/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן לשימון המחבת
  • חופן קמח לקימוח המערוך ומשטח העבודה

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה, ומוסיפים את המלח.
  • 2. יוצקים לקערה את המים באיטיות, תוך כד לישה, עד שמתקבל בצק חלק. לשים כ-5 דקות. ככל שלשים יותר – יותר טוב.
  • 3. יוצרים מהבצק כדור. אם הוא עדיין נדבק לאצבעות – מוסיפים קמח וממשיכים ללוש. אם הבצק יבש מדי – מוסיפים קצת מים.
  • 4. אם הכדור לא דביק מדי, טובלים את האצבעות בשמן, ומורחים סביב כל צידי הכדור. מכסים במגבת ומניחים בצד למשך חצי שעה.
  • 5. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים, ולשים כל חלק ידנית, עד שמתקבלת צורת כדור.
  • 6. מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ועל המערוך, ומשטחים כל כדור לפיתה דקה, מהמרכז החוצה. מנערים עודפי קמח מהפיתה.
  • 7. מחממים מחבת כבדה ויבשה, ומנחים עליה את אחד הצ'פאטי. כשהצ'פאטי מתחיל להעלות בועות – הופכים אותו.
  • 8. כשמופיעות בועות גם בצד השני, ממתינים חצי דקה, והופכים כדי שישחים גם בצד השני. מניחים את הצ'פאטי על אש גלויה כדי שיתפח, והופכים לצד השני.
  • 9. מגישים בצלחת עמוקה מכוסה, או בתוך סיר, המרופד מבפנים במגבת ומכוסה במגבת נוספת, בכדי לשמור על החום והלחות. אפשר לטבול אצבע בשמן ולשמן את הצ'פאטי מעט).

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully