- 1. מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה, ומוסיפים את המלח.
-
- 2. יוצקים לקערה את המים באיטיות, תוך כד לישה, עד שמתקבל בצק חלק. לשים כ-5 דקות. ככל שלשים יותר יותר טוב.
-
- 3. יוצרים מהבצק כדור. אם הוא עדיין נדבק לאצבעות מוסיפים קמח וממשיכים ללוש. אם הבצק יבש מדי מוסיפים קצת מים.
-
- 4. אם הכדור לא דביק מדי, טובלים את האצבעות בשמן, ומורחים סביב כל צידי הכדור. מכסים במגבת ומניחים בצד למשך חצי שעה.
-
- 5. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים, ולשים כל חלק ידנית, עד שמתקבלת צורת כדור.
-
- 6. מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ועל המערוך, ומשטחים כל כדור לפיתה דקה, מהמרכז החוצה. מנערים עודפי קמח מהפיתה.
-
- 7. מחממים מחבת כבדה ויבשה, ומנחים עליה את אחד הצ'פאטי. כשהצ'פאטי מתחיל להעלות בועות הופכים אותו.
-
- 8. כשמופיעות בועות גם בצד השני, ממתינים חצי דקה, והופכים כדי שישחים גם בצד השני. מניחים את הצ'פאטי על אש גלויה כדי שיתפח, והופכים לצד השני.
-
- 9. מגישים בצלחת עמוקה מכוסה, או בתוך סיר, המרופד מבפנים במגבת ומכוסה במגבת נוספת, בכדי לשמור על החום והלחות. אפשר לטבול אצבע בשמן ולשמן את הצ'פאטי מעט).