פטוצ'יני מוצרלה וארטישוק
מי שלא יבדוק כמה עולות טיסות לאיטליה לאחר שיכין את המתכון הזה, כנראה שפשוט לא הכין נכון את המנה. מאיה לביא עם טעימה מענגת מאיטליה של פטוצ'יני מחית פטריות, מוצרלה וארטישוק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 חבילת פטוצ'יני
- 1 כדור מוצרלה
- 8 יחידות ארטישוק איטלקי משומר בשמן
- 4 פטריות פורטבלו
- 2 פטריות יער
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף שמן כמהין (לא חובה)
- 5-6 עגבניות מיובשות
- 2 שיני שום פרוסות
- 1 ענף טימין, מופרד לעלים
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. מכינים את ממרח הפטריות: מכניסים למעבד מזון את שני סוגי הפטריות, שן השום, שמן הזית, ואם רוצים גם את כף שמן הכמהין. מערבלים וטוחנים היטב.
- 2. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, ומוסיפים את הארטישוק, הטימין, המלח והפלפל. מוסיפים גם 3 כפות ממרח פטריות.
- 3. בוצעים ביד את כדור המוצרלה, קורעים לחתיכות גדולות ומוסיפים למחבת. מערבבים היטב ומוסיפים את הפסטה המוכנה.
- 4. מגישים חם, עם פרמזן.