- מכינים את הקלתית:
-
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים חמאה, סוכר, חלמונים ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
-
- 2. מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד (נזהרים מעיבוד יתר).
-
- 3. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש, מוסיפים מעט קמח. אם הוא יבש ופירורי מדי, מוסיפים מעט מים.
-
- 4. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית. אופים כ-15 דקות, עד שהבצק זהוב ואפוי. מצננים.
-
- 5. מכינים את מלית הגבינה ומרכיבים: במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת תפוחה, אבל עדיין רכה.
-
- 6. מוסיפים את הגבינות והתוספות (אם רוצים), ומקציפים במהירות איטית, רק עד שהמלית אחידה וחלקה (לחילופין, מקפלים את הגבינות פנימה באופן ידני).
-
- 7. משטחים את מלית הגבינה מעל התחתית האפויה. מעבירים למקרר ל-24 שעות או למקפיא ל-6 שעות, להתייצבות.
-
- 8. מסדרים את הפירות על העוגה.
-
- 9. ממיסים נפאז' או ריבת משמש, בחימום קצר במיקרוגל או בסיר. מורחים את הזיגוג על גבי הפירות. מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.