וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה פירות

בן עמי ברטיני מגיש עוגת גבינה קרה, עם מלית גבינה שלא עוברת אפייה, ופירות טריים. לברק מקצועי ולהארכת חיי הפירות, מומלץ לזגג את העוגה בנפאז'.

מתכון מאת: בן עמי ברטיני, מערכת וואלה

עוגת גבינה פירות. אפיק גבאי
עוגת גבינה פירות

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
  • לקלתית:
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 60 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 גרם (1/4 כפית) אבקת אפייה
  • 150 גרם (1 כוס גדושה) קמח
  • למלית גבינה:
  • 750 מ"ל (3 מיכלים) שמנת מתוקה
  • 120 גרם (2/3 כוס) סוכר
  • 20 גרם (2 כפות) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • לגיוון (אם רוצים): קליפה מגורדת מלימון אחד, 2 כפיות תמצית וניל אמיתית או כף ברנדי
  • לפירות:
  • פירות טריים, בהתאם לעונה
  • לזיגוג:
  • 50 גרם נפאז' קנוי (1/4 כוס. ראו פתיח) או ריבת משמש מדוללת במעט מים חמים

אופן ההכנה

  • מכינים את הקלתית:
  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים חמאה, סוכר, חלמונים ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • 2. מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד (נזהרים מעיבוד יתר).
  • 3. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש, מוסיפים מעט קמח. אם הוא יבש ופירורי מדי, מוסיפים מעט מים.
  • 4. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית. אופים כ-15 דקות, עד שהבצק זהוב ואפוי. מצננים.
  • 5. מכינים את מלית הגבינה ומרכיבים: במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת תפוחה, אבל עדיין רכה.
  • 6. מוסיפים את הגבינות והתוספות (אם רוצים), ומקציפים במהירות איטית, רק עד שהמלית אחידה וחלקה (לחילופין, מקפלים את הגבינות פנימה באופן ידני).
  • 7. משטחים את מלית הגבינה מעל התחתית האפויה. מעבירים למקרר ל-24 שעות או למקפיא ל-6 שעות, להתייצבות.
  • 8. מסדרים את הפירות על העוגה.
  • 9. ממיסים נפאז' או ריבת משמש, בחימום קצר במיקרוגל או בסיר. מורחים את הזיגוג על גבי הפירות. מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully