וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה של סבתא זהבה

כשבן עמי ברטיני נזכר בסבתא זהבה, עולה לו בפה הטעם הנהדר של עוגת הגבינה שהיא היתה מכינה. וכמו כל דבר שסבתות מכינות, גם המתכון הזה פשוט מושלם בפשטותו.

מתכון מאת: בן עמי ברטיני, מערכת וואלה

עוגת גבינה של סבתא. אפיק גבאי
עוגת גבינה של סבתא

מצרכים למתכון

  • חומרים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, או תבנית פיירקס מלבנית:
  • לבצק (תחתית + פירורים):
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • 250 גרם (¾ 1 כוסות) קמח תופח
  • למלית:
  • 1 ק"ג גבינה לבנה, 9% או 5% שומן
  • 65 גרם (6 כפות) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 ביצה
  • 160 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 50 גרם (1/3 כוס) צימוקים

אופן ההכנה

  • מכינים את הבצק ואופים אפייה ראשונה:
  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים חמאה, סוכר, ביצה וקמח תופח, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים: מחצית עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לחצי שעה, להתקשות. את השאר מהדקים בידיים לתחתית התבנית.
  • 3. אופים כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  • מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:
  • 4. בקערה מערבבים היטב את כל רכיבי המלית.
  • 5. משטחים את מלית הגבינה מעל התחתית ומיישרים. מגרדים בפומפייה את הבצק הקפוא מעל המלית.
  • 6. אופים כ-35 דקות, עד שהפירורים אפויים וזהובים, והעוגה כמעט יציבה לגמרי (רק מעט רוטטת).
  • 7. מצננים. מעבירים למקרר ל-5-4 שעות לפחות, לפני ההגשה. שומרים במקרר עד 5 ימים, ומגישים קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully