- 1. אל קערת המיקסר מכניסים קמח, סוכר, מלח, שמרים ומערבבים. בשלב זה אפשר לערבב את החומרים היבשים עם הידיים או עם כף. אחרי שכל החומרים היבשים התערבבו, מוסיפים אל הקערה 50 גרם מרגרינה או חמאה, ביצה ומים.
-
- 2. לשים במהירות בינונית כ-8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
-
- 3. נותנים לבצק לנוח בטמפרטורת החדר כ-20-30 דקות. מיד אחרי הלישה קשה לעבוד עם הבצק ולפתוח אותו. המנוחה תאפשר רידוד קל יותר.
-
- 4. שלב קיפול הבצק והחדרת השומן: לאחר המנוחה מרדדים את הבצק למלבן. את מלבן הבצק מעבירים למשטח עבודה נקי ומקומח קלות. שמים את המרגרינה או החמאה על שני שליש העליון מכל שטח המלבן.
-
- 5. מקפלים את החלק התחתון על המרגרינה או החמאה, ואת השליש השלישי - על הקיפול שכבר נוצר. חשוב מאוד: על מנת שהשומן ייטמע בצורה הטובה ביותר בבצק, חשוב שהמרגרינה או החמאה יהיו גמישות ובטמפרטורת החדר.
-
- 6. מרדדים ומקפלים את הבצק שוב. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך לילה.
-
- 7. במקביל לקירור הבצק, מכינים את המילוי: מכניסים את כל מרכיבי המילוי למיקסר, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. את המילוי אפשר לאחסן בקירור עד השימוש.
-
- 8. אחרי לילה בקירור מוציאים את הבצק למשטח עבודה נקי ומקומח קלות. מרדדים למלבן בעובי 2 מ"מ.
-
- 9. חותכים מעוינים בגודל 6X6 ס"מ. שמים במרכז כל מעוין כף מהמילוי.
-
- 10. מותחים שתי פינות, מקפלים ומהדקים, עד שמתקבלת צורת "מעטפת" גבינה.
-
- 11. מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
- 12. מסדרים את הגביניות על תבנית עם נייר אפייה, במרווחים קטנים, ומברישים בביצה טרופה.
-
- 13. אופים בתכנית טורבו, למשך 12-15 דקות, או עד שהגביניות זהובות.