רטטוי פתיתים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום או צהוב חתוך לקוביות קטנות
- 1/4 כוס שמן זית
- עלים מכמה גבעולי תימין
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 300 גרם (2 כוסות) פתיתים
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר רחב עם שמן זית, ומאדים בצל ושום 2 דקות.
- 2. מוסיפים חצילים ומזהיבים 2 דקות. מוסיפים קישואים ומזהיבים 2 דקות. ממשיכים עם הפלפלים, מתבלים בטימין, מלח ופלפל, ומזהיבים עוד 2 דקות.
- 3. מוסיפים את הפתיתים, ומטגנים אותם 2 דקות.
- 4. מוסיפים עגבניות ו-21/2 כוסות מים, מכסים, ומבשלים עוד 6 דקות.