וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פירה תרד ירוק

מתכון מאת: דוד גרויסמן, מערכת וואלה

פירה צבעוני. נמרוד סונדרס
פירה צבעוני

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 500 גרם תפוחי אדמה מסוג דזירה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 200 גרם תרד טרי ושטןף
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף חמאה צהובה
  • 2 כפות שמן זית או חמאה
  • מלח
  • קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את תפוחי האדמה ו-2 שיני שום למשך כ-15-20 דקות.
  • 2. בסיר קטן מחממים יחד חלב, שמנת וכף חמאה צהובה, עד שהכל מבעבע ומגיע לסף רתיחה. מכבים את האש ומצננים.
  • 3. קוצצים את התרד ואת 2 שני השום הנותרות. מחממים במחבת לוהטת את שתי כפות שמן הזית או החמאה, ומקפיצים את התרד והשום כדקה וחצי.
  • 4. מוסיפים את התרד והשום לתפוחי האדמה. טוחנים הכל, רצוי במטחנת פירה ידנית (מולן א-לגום). מעבירים לקערה גדולה, ומוסיפים את מסת החלב והשמנת. ממליחים, מתבלים במעט אגוז מוסקט, ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה ועשירה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully