תבשיל כבש ולוביה טרייה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 1 ק"ג בשר כבש (צוואר או כתף) ללא עצמות
- 500 גרם לוביה טרייה שטופה
- 1 כוס שמן תירס לטיגון
- 1 בצל גדול פרוס
- 8 שיני שום פרוסות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 עגבניות בשלות קצוצות
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2 ס"מ.
- 2. חותכים את הלוביה לפיסות באורך 1 ס"מ.
- 3. מחממים בסיר את השמן. מטגנים את הבצל, השום, הלוביה והבשר, עד להשחמה. מוסיפים מלח ופלפל תוך כדי בחישה.
- 4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים למשך כ-5 דקות. בינתיים מערבבים את רסק העגבניות במים, ויוצקים את התערובת לסיר.
- 5. מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעה ורבע, או עד שהבשר התרכך.
- 6. מדי פעם בודקים אם יש צורך להוסיף מעט מים לסיר. מגישים חם.