גרגרי החומוס של אבי לוי

סלט פשוט של גרגירי חומוס פיקנטיים, שטעמם מדהים. השף אבי לוי, זוכה גמר "מאסטר שף", מכין מנה מרוקנית מסורתית, המוגשת בטאג'ין מרהיב.

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה!
גרגירי חומוס פיקנטיים של אבי לוי

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 2 כוסות גרגירי חומוס, שהושרו לילה שלם במים קרים ובושלו כשעה וחצי עד ריכוך
  • 6 שיני שום חצויות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס ציר עוף (לחילופין, כף אבקת מרק עוף מהולה בכוס מים רותחים)
  • מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד הזהבה (נזהרים לא לחרוך את השום).
  • 2. מוסיפים את הכורכום ו"פותחים" את התבלין עם השמן והשום.
  • 3. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, ואחר כך את המלח ופלפל השאטה. מטגנים קלות על אש נמוכה, למשך כ-10 דקות, עד שהחומוס יתחבר עם התבלינים בסיר.
  • 4. מוסיפים את ציר העוף. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה.
  • 5. מגישים בתוך כלי רחב, כמו טאג'ין - הופכים את הסיר על הטאג'ין, עם כל הרוטב. מפזרים מעט פלפל שאטה גרוס מעל הכל, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully