גרגרי החומוס של אבי לוי
סלט פשוט של גרגירי חומוס פיקנטיים, שטעמם מדהים. השף אבי לוי, זוכה גמר "מאסטר שף", מכין מנה מרוקנית מסורתית, המוגשת בטאג'ין מרהיב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 כוסות גרגירי חומוס, שהושרו לילה שלם במים קרים ובושלו כשעה וחצי עד ריכוך
- 6 שיני שום חצויות
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס ציר עוף (לחילופין, כף אבקת מרק עוף מהולה בכוס מים רותחים)
- מלח
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שאטה גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד הזהבה (נזהרים לא לחרוך את השום).
- 2. מוסיפים את הכורכום ו"פותחים" את התבלין עם השמן והשום.
- 3. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, ואחר כך את המלח ופלפל השאטה. מטגנים קלות על אש נמוכה, למשך כ-10 דקות, עד שהחומוס יתחבר עם התבלינים בסיר.
- 4. מוסיפים את ציר העוף. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה.
- 5. מגישים בתוך כלי רחב, כמו טאג'ין - הופכים את הסיר על הטאג'ין, עם כל הרוטב. מפזרים מעט פלפל שאטה גרוס מעל הכל, ומגישים.