וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גרגרי החומוס של אבי לוי

סלט פשוט של גרגירי חומוס פיקנטיים, שטעמם מדהים. השף אבי לוי, זוכה גמר "מאסטר שף", מכין מנה מרוקנית מסורתית, המוגשת בטאג'ין מרהיב.

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה

גרגירי חומוס פיקנטיים של אבי לוי.
גרגירי חומוס פיקנטיים של אבי לוי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 כוסות גרגירי חומוס, שהושרו לילה שלם במים קרים ובושלו כשעה וחצי עד ריכוך
  • 6 שיני שום חצויות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס ציר עוף (לחילופין, כף אבקת מרק עוף מהולה בכוס מים רותחים)
  • מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד הזהבה (נזהרים לא לחרוך את השום).
  • 2. מוסיפים את הכורכום ו"פותחים" את התבלין עם השמן והשום.
  • 3. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, ואחר כך את המלח ופלפל השאטה. מטגנים קלות על אש נמוכה, למשך כ-10 דקות, עד שהחומוס יתחבר עם התבלינים בסיר.
  • 4. מוסיפים את ציר העוף. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה.
  • 5. מגישים בתוך כלי רחב, כמו טאג'ין - הופכים את הסיר על הטאג'ין, עם כל הרוטב. מפזרים מעט פלפל שאטה גרוס מעל הכל, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully