פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורגר פטריות ואגוזים

      הבורגר הזה טעים בלי שום קשר לצמחונות או טבעונות. הוא טעים כי הוא כזה. כל מי שאוהב את הטעם העז והמרוכז הזה של פטריות יתענג עליו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בורגר פטריות ואגוזים של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      בורגר פטריות ואגוזים של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 בורגרים:
      • 1 בצל גדול חתוך גס
      • 2 שיני שום
      • 8 פטריות שיטאקי יבשות ומושרות במים רותחים עד לריכוך, מסוננות
      • 1 כוס אגוזי מלך
      • 1 תפוח אדמה מגורר וסחוט
      • 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגרים (לא חובה, אבל מוסיף)
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 2 כפות קמח תפוחי אדמה או רגיל (לא חובה – במידת הצורך)
      • לשימון:
      • שמן זית
      • להגשה:
      • לחמניות, פרוסות של עגבניות, עלי חסה או נבטי חמניה, קורנישון, חרדל, קטשופ, מיונז

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מתחילים עם קיצוץ הבצל והשום ואז מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים רק עד לקבלת עיסה גרגרית ודביקה, שנראית קצת כמו בשר טחון. אם נדמה לכם שהיא רטובה מדי מוסיפים מעט קמח תפ"א או רגיל ואם יבשה מדי אפשר להוסיף חרדל או מעט שמן.
      • 3. מעצבים את התערובת בידיים משומנות ל-6 בורגרים, משמנים בשמן זית, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ושולחים לאפייה של 20 דקות או עד שהבורגרים זהובים ופריכים מבחוץ.
      • 4.אם אוכלים מיד אפשר ללכת על צריבה בחום גבוה לקריספיות משמעותית עוד יותר, אבל אם לא אוכלים מיד אז לא כדאי לייבש להם את הצורה, כדי שיישאר משהו לחימום החוזר.
      • ועוד משהו: חותכים תפוחי אדמה לפלחים, מתבלים במלח גס ושמן זית ואופים בתנור עד שהם זהובים ופריכים. תאמינו לי זה הצ'יפס הכי טעים.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -