- 1. מכינים את דפי הפסטה: טוחנים בבלנדר את עלי התרד, הבזיליקום, הפטרוזיליה והכוסברה, עד שמתקבלת משחה אחידה.
-
- 2. מעבירים את המשחה הירוקה לקערה, ומוסיפים את הביצים והקמח. לשים בידיים את התערובת, עד שנוצרת מסה אחידה.
-
- 3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל רבע על משטח חלק ומקומח, עד לעובי של 2 ס"מ.
-
- 4. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית, ומעבדים לדפים רחבים. רצוי להגיע לדפים דקים ככל האפשר. חותכים את הדפים במרווחים שווים של 20 ס"מ.
-
- 5. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה.
-
- 6. מוסיפים את שיני השום השלמות, העגבניות, עלי הדפנה והפלפל החריף, ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה וחצי נוספות על אש נמוכה. יש לשים לב שהרוטב לא מתייבש או נשרף. במידת הצורך, מוסיפים מעט מים.
-
- 7. מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה לסיר אחר, או טוחנים את הרוטב בבלנדר, לאחר שהוצאנו את עלי הדפנה והפלפל החריף. מבשלים את הרוטב עוד כ-20 דקות, או עד לסמיכות הרצויה
-
- 8. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, וגם את הסוכר, שישבור את החמיצות של העגבניות.
-
- 9. מרכיבים את המנה: חוצים לאורך את דפי הפסטה. מרתיחים סיר עם מי מלח, ומבשלים את דפי הפסטה למשך דקה אחת בלבד.
-
- 10. מסננים היטב מהמים ומוסיפים את דפי הפסטה לרוטב. מערבבים ומבשלים כדקה נוספת. מגישים בצלחת עמוקה.