וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פפרדלה ירוקה ברוטב עגבניות

תמר כהן-צדק מקוצ'ינה תמר מכינה פסטה ירוקה ביתית

מתכון מאת: תמר כהן-צדק, מערכת וואלה

מתכוני בזיליקום קוצ'ינה תמר. נמרוד סונדרס
מתכוני בזיליקום קוצ'ינה תמר

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • לדפי הפסטה:
  • 500 גרם קמח
  • 4 ביצים שלמות
  • 1 כוס עלי תרד
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי כוסברה (לא חובה. ניתן להמיר בכוס נוספת של עלים ירוקים אחרים)
  • 3 כפות מים
  • לרוטב:
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • 5 שיני שום שלמות
  • 5 עלי דפנה
  • 3 פלפלים חריפים מיובשים (לא חובה)
  • 12 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את דפי הפסטה: טוחנים בבלנדר את עלי התרד, הבזיליקום, הפטרוזיליה והכוסברה, עד שמתקבלת משחה אחידה.
  • 2. מעבירים את המשחה הירוקה לקערה, ומוסיפים את הביצים והקמח. לשים בידיים את התערובת, עד שנוצרת מסה אחידה.
  • 3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל רבע על משטח חלק ומקומח, עד לעובי של 2 ס"מ.
  • 4. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית, ומעבדים לדפים רחבים. רצוי להגיע לדפים דקים ככל האפשר. חותכים את הדפים במרווחים שווים של 20 ס"מ.
  • 5. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה.
  • 6. מוסיפים את שיני השום השלמות, העגבניות, עלי הדפנה והפלפל החריף, ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה וחצי נוספות על אש נמוכה. יש לשים לב שהרוטב לא מתייבש או נשרף. במידת הצורך, מוסיפים מעט מים.
  • 7. מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה לסיר אחר, או טוחנים את הרוטב בבלנדר, לאחר שהוצאנו את עלי הדפנה והפלפל החריף. מבשלים את הרוטב עוד כ-20 דקות, או עד לסמיכות הרצויה
  • 8. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, וגם את הסוכר, שישבור את החמיצות של העגבניות.
  • 9. מרכיבים את המנה: חוצים לאורך את דפי הפסטה. מרתיחים סיר עם מי מלח, ומבשלים את דפי הפסטה למשך דקה אחת בלבד.
  • 10. מסננים היטב מהמים ומוסיפים את דפי הפסטה לרוטב. מערבבים ומבשלים כדקה נוספת. מגישים בצלחת עמוקה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully