- 1. מבשלים את גרעיני התירס במים רותחים למשך 5 דקות, מסננים, מעבירים לקערה ומצננים מעט. מוסיפים את יתר החומרים לקציצות , מערבבים היטב ונותנים לערובת לנוח חצי שעה במקרר.
-
- 2. מכינים את הרוטב: יוצקים את שמן הזית למחבת, מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים שתי דקות מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים 6 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מתחיל להסמיך, מעבירים לקערה ושומרים במקרר.
-
- 3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל משמש, מניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כדי שלא יזוזו במהלך האפייה. מעבירים את הקציצות לאפייה בתנור למשך 10 דקות, באמצע האפייה הופכים את הקציצות כדי שיאפו באופן אחיד משני צדיהן. כשהקציצות מוכנות מגישים אותן חמות עם הרוטב שהכנו.