וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות תירס והודו אפויות ברוטב

ארוחת צהריים שילדים אוהבים

מתכון מאת: מורן רודניק, מערכת וואלה

מתכוני ילדים פיין קוק. נמרוד סונדרס
מתכוני ילדים פיין קוק

מצרכים למתכון

  • לקציצות (25-30 יחידות) :
  • 400 גרם גרעיני תירס קפוא
  • 500 גרם בשר הודו אדום טחון
  • 1 ביצה
  • 2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים דק
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה
  • קורט פלפל לבן
  • חומרים לרוטב:
  • 1 כף שמן זית
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף דבש
  • 5 כפות מים
  • 1/2 כפית חומץ תפוחים
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את גרעיני התירס במים רותחים למשך 5 דקות, מסננים, מעבירים לקערה ומצננים מעט. מוסיפים את יתר החומרים לקציצות , מערבבים היטב ונותנים לערובת לנוח חצי שעה במקרר.
  • 2. מכינים את הרוטב: יוצקים את שמן הזית למחבת, מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים שתי דקות מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים 6 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מתחיל להסמיך, מעבירים לקערה ושומרים במקרר.
  • 3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל משמש, מניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כדי שלא יזוזו במהלך האפייה. מעבירים את הקציצות לאפייה בתנור למשך 10 דקות, באמצע האפייה הופכים את הקציצות כדי שיאפו באופן אחיד משני צדיהן. כשהקציצות מוכנות מגישים אותן חמות עם הרוטב שהכנו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully