- 1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
-
- 2. מרתיחים בסיר קטן את הסוכר והמים במשך 3 דקות עד לקבלת סירופ, מסירים מהכיריים ומצננים.
-
- 3. מקציפים בקערת מיקסר את החמאה והסוכר במשך 2 דקות. מוסיפים לקערת המיקסר ביצים, חלב ותמצית וניל וממשיכים לערבב במהירות בינוניות במשך 2 דקות נוספות.
-
- 4. מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים: סולת, קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח, ומוסיפים אותם בהדרגה לתערובת החמאה והביצים שבקערת המיקסר תוך כדי שהוא עובד במהירות נמוכה. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ונטולת גושים.
-
- 5. מוזגים את הבלילה שהתקבלה לתבנית שקעי מאפינס משומנת, עד לגובה מחצית השקעים. מניחים פרוסת בננה בכל שקע ויוצקים מעל את יתר הבלילה עד לגובה שפת השקעים. מניחים מעל 2-3 פרוסות בננה.
-
- 6. אופים בתנור למשך 20-25 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים מעל כל מאפין חם 2 כפות סירופ, מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.