מתכונים חמים

מאפינס סולת ובננות

מאפינס שילדים אוהבים במיוחד

מתכון מאת: מורן רודניק, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מתכוני ילדים פיין קוק (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים לסירופ:
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • חומרים למאפינס (12 יח'):
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס סולת
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • 1/4 כוס שקדים טחונים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 בננות בשלות פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. מרתיחים בסיר קטן את הסוכר והמים במשך 3 דקות עד לקבלת סירופ, מסירים מהכיריים ומצננים.
  • 3. מקציפים בקערת מיקסר את החמאה והסוכר במשך 2 דקות. מוסיפים לקערת המיקסר ביצים, חלב ותמצית וניל וממשיכים לערבב במהירות בינוניות במשך 2 דקות נוספות.
  • 4. מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים: סולת, קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח, ומוסיפים אותם בהדרגה לתערובת החמאה והביצים שבקערת המיקסר תוך כדי שהוא עובד במהירות נמוכה. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ונטולת גושים.
  • 5. מוזגים את הבלילה שהתקבלה לתבנית שקעי מאפינס משומנת, עד לגובה מחצית השקעים. מניחים פרוסת בננה בכל שקע ויוצקים מעל את יתר הבלילה עד לגובה שפת השקעים. מניחים מעל 2-3 פרוסות בננה.
  • 6. אופים בתנור למשך 20-25 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים מעל כל מאפין חם 2 כפות סירופ, מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully