אנשובי כבוש על סלט פלפלים
הסוד של המטבח בחבל אנדלוסיה שבספרד הוא מרכיבים טריים ואיכותיים. השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" שומר על פשטות עם סלט קליל להכנה של אנשובי כבוש, על מצע סלט פלפלים טריים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 20 פילה אנשובי טרי
- לרוטב:
- 4 כפות מלח גס
- ענף טימין
- גרידת לימון מלימון 1
- עלה דפנה
- שמן זית לכיסוי
- לסלט פלפלים:
- 2 פלפלים קלויים פרוסים דק
- בצל סגול פרוס דק
- צרור פטרוזיליה
- שמן זית
- מיץ למון כפית סוכר
אופן ההכנה
- 1. זורים מלח גס על בשר פילה האנשובי. משהים לחצי שעה.
- 2. שוטפים קלות את פילה האנשובי, מייבשים היטב ושמים בכלי עם שאר מרכיבי הרוטב. מומלץ לאכול ביום המחרת.
- 3. מערבבים את כל מרכיבי סלט הפלפלים ומגישים לצד האנשובי.