גספצ'ו- סלמורחו
שף אבי ביטון ממסעדת אדורה בתל אביב נותן מתכון למרק קר עם השפעות מחבל אנדלוסיה בספרד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 750 גר' עגבניות בשלות אדומות וקלופות ומגורענות (5-4 עגבניות גדולות)
- 1 מלפפון חצוי, מגורען, חתוך גס
- 1/2 פלפל אדום מנוקה, חתוך גס
- 1/2 פלפל ירוק מנוקה, חתוך גס
- 2 שיני שום קלופות
- 1/2 1 1 כוס מים קרים
- 2 פרוסות לחם לבן, ללא החלק הקשה, חתוכות לפיסות
- 3 כפות שמן זית
- 3-2 כפות שרי יבש
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- קורט סוכר
- רוטב פלפלים חריף
- להגשה:
- 1/2 כוס בצל סגול חתוך לקוביות
- 1 כוס קוביות מלפפונים מגורענים
- 1 כוס קוביות פלפלים מעורבים
- קרוטונים (אם רוצים)
- שמן זית
- מעט פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון טוחנים היטב את כל חומרי המרק לתערובת אחידה. מתקנים התיבול ומצננים היטב.
- 2. מגישים קר במנות אישיות עם התוספות הנלוות ומטפטפים כמה טיפות שמן זית ומעט פלפל שחור גרוס.