וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גספצ'ו- סלמורחו

שף אבי ביטון ממסעדת אדורה בתל אביב נותן מתכון למרק קר עם השפעות מחבל אנדלוסיה בספרד

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • 750 גר' עגבניות בשלות אדומות וקלופות ומגורענות (5-4 עגבניות גדולות)
  • 1 מלפפון חצוי, מגורען, חתוך גס
  • 1/2 פלפל אדום מנוקה, חתוך גס
  • 1/2 פלפל ירוק מנוקה, חתוך גס
  • 2 שיני שום קלופות
  • 1/2 1 – 1 כוס מים קרים
  • 2 פרוסות לחם לבן, ללא החלק הקשה, חתוכות לפיסות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3-2 כפות שרי יבש
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • קורט סוכר
  • רוטב פלפלים חריף
  • להגשה:
  • 1/2 כוס בצל סגול חתוך לקוביות
  • 1 כוס קוביות מלפפונים מגורענים
  • 1 כוס קוביות פלפלים מעורבים
  • קרוטונים (אם רוצים)
  • שמן זית
  • מעט פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון טוחנים היטב את כל חומרי המרק לתערובת אחידה. מתקנים התיבול ומצננים היטב.
  • 2. מגישים קר במנות אישיות עם התוספות הנלוות ומטפטפים כמה טיפות שמן זית ומעט פלפל שחור גרוס.
  • מתכונים מהמטבח האנדלוסי של אבי ביטון

  • גספאצ'ו עגבניות עם קרם שקדים

  • מרק קר של יוגורט, מלפפונים ונענע, עם אצבעות לחם

  • מרק פרובנסאל ירקות אביב, או Soup au pistou

  • מרק חרירה

  • ספגטי פרימוורה

  • מרק דלעת אסייתי

  • מרק ירקות לקוסקוס (טבעוני)

  • מרק תירס זריז עם חלב קוקוס

  • מרק ירקות עם פירה

  • מרק קרם ארטישוק ירושלמי

  • מרק אורז אסייאתי

  • מרק בטטה, גזר, תפוח ועדשים

  • מרק ירקות וזעתר טרי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully