וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסאחן - עוף על לחם מהטאבון

מנה מסורתית מארוחת שבירת צום הרמאדן

מתכון מאת: נרימן אליוואט, מערכת וואלה

ארוחת רמאדן. בן קלמר
ארוחת רמאדן

מצרכים למתכון

  • ל-10 סועדים
  • עוף שלם שטוף היטב מבפנים ומבחוץ ומחולק (לכנפיים, חזה וכו')
  • מיץ מלימון שלם
  • מלח
  • פלפל
  • 2 קילו בצל, קצוץ דק
  • כפית סומאק
  • מים
  • להגשה:
  • 4 עיגולי לחם טאבון- להשיג במאפיות (רצוי לא להמיר בפיתה, כי לחם הטאבון יוצר את כל הטעם).

אופן ההכנה

  • 1. מעסים את העוף במיץ לימון ומעבירים לסיר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים מים לכיסוי, כחצי שעה. מסננים עד שהוא מגיר את כל עודפי המים.
  • 2. מטגנים את הבצל ומקרמלים כ-20 דקות עד חצי שעה עד שהוא מתרכך לגמרי ומזהיב.
  • 3. מעסים את לחם הטאבון בשפע שמן זית מעל שמים שלושת רבעי מהבצל, ואז עורמים את כל חתיכות העוף מעל. מתבלים במלח, פלפל וסומאק. מעטרים בבצל שנותר. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • 4. אופים במשך רבע שעה בתנור ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully