גרנולת תשרי של הקונדיטורית רביבה אפל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם שיבולת שועל
- 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך
- 35 גרם (1/3 כוס) שקד טבעי
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום
- 120 גרם (1/3 כוס) דבש
- 65 גרם (4 כפות) חמאה
- 50 גרם (1/2 כוס) גרעיני דלעת
- 50 גרם (1/2 כוס) גרעיני חמנייה
- 15 (1 כף) גרם שומשום
- 40 גרם (1/2 כוס) קוקוס
- 150 גרם (1/2 1 כוסות) צימוקים
אופן ההכנה
- 1. מחממים את החמאה בקלחת עד שהיא הופכת לחומה. מוסיפים את הסוכר וכוס מים, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- 2. מוסיפים שיבולת שועל, אגוזי מלך, שקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה ושומשום.
- 3. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור, שחומם מראש ל-170 מעלות. מערבבים מדי פעם, עד שהאגוזים והשקדים קלויים.
- 4. מוציאים מהתנור, מוסיפים את הדבש ומערבבים. מוסיפים את הקוקוס והצימוקים ומחזירים לתנור ל-10-15 דקות נוספות.
- 5. מצננים ומעבירים לצנצנת גדולה ואטומה.