סלט סלק ברוטב רימונים
מנה ראשונה לארוחה חגיגית של השף יוסי שטרית ממסעדת קיטשן מרקט בשיתוף עם אימו, פאני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 מנות:
- 10 סלקים בגודל בינוני
- 3 כפות רכז רימונים
- 2 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
- מיץ מ-1 לימון סחוט
אופן ההכנה
- 1.רוחצים היטב את הסלקים וחוצים אותם.
- 2.בסיר מכוסה מבשלים את הסלקים במים, על אש בינונית, כשעתיים. כשהסלקים רכים, מוציאים מהסיר, מקררים ומקלפים.
- 3.חותכים את חצאי הסלקים לפלחים.
- 4.מערבבים בקערית את רכז הרימונים, שמן הזית, המלח, ומיץ הלימון, עד שמתקבל רוטב.
- 5.יוצקים את הרוטב על הסלקים המבושלים ומערבבים. משהים לספיגת טעמים.