וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קאפקייקס דבש מהמם עם ממרח לוטוס ושוקולד מריר

כשקאפקייקס דבש מתוקים פוגשים ממרח לוטוס קרמלי ושוקולד מריר, קורה סיפור אהבה

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה!

קאפקייק דבש. נמרוד סונדרס
קאפקייק דבש

מצרכים למתכון

  • ל-18 יחידות קאפקייק:
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) דבש
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת חמוצה
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) אספרסו, קפה או תה חזק
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 2 חלמונים
  • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
  • 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • 1/2 1 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 2 חלבונים
  • להפתעת השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל (1/3 כוס + כף) שמנת מתוקה
  • 1 כף גדושה מאוד בממרח לוטוס
  • לקרם לוטוס:
  • 150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • לקישוט:
  • חופן אגוזי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  • 2. מכינים את הקאפקייקס: בקערה בינונית מערבבים שמן, דבש, שמנת, תה, קינמון, מלח וחלמונים, לתערובת אחידה.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
  • 4. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן, עד למרקם של שמנת סמיכה.
  • 5. מערבבים את תערובת הדבש עם הקמח, ומקפלים פנימה את הקצף. יוצקים לתבניות קאפ קייק עד ל-2/3 מגובה התבנית.
  • 6. אופים כ-25-30 דקות, עד שהקאפקייקס מזהיבים וקיסם שננעץ בהם יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
  • 7. מכינים את ההפתעה: ממיסים יחד במיקרו שמנת, שוקולד וממרח לוטוס. מערבבים היטב, מצננים מעט ומעבירים לשק זילוף.
  • 8. מכינים את קרם הלוטוס: מקציפים במהירות איטית את המסקרפונה עם ממרח הלוטוס, השמנת ואבקת הסוכר, עד שנוצר קרם יציב מאוד (שימו לב: ההקצפה נמשכת זמן קצר יחסית). מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
  • 9. ממלאים ומקשטים: בעזרת כפית חופרים בור קטן במרכז הקאפקייק, ממלאים בשוקולד וסוגרים במה שרוקנו. מזלפים קרם לוטוס (אין צורך בכמות גדולה), ומקשטים באגוזי פקאן מסוכרים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully