- 1. מחממים תנור ל180 מעלות.
-
- 2. מכינים את הקאפקייקס: בקערה בינונית מערבבים שמן, דבש, שמנת, תה, קינמון, מלח וחלמונים, לתערובת אחידה.
-
- 3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
-
- 4. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן, עד למרקם של שמנת סמיכה.
-
- 5. מערבבים את תערובת הדבש עם הקמח, ומקפלים פנימה את הקצף. יוצקים לתבניות קאפ קייק עד ל-2/3 מגובה התבנית.
-
- 6. אופים כ-25-30 דקות, עד שהקאפקייקס מזהיבים וקיסם שננעץ בהם יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
-
- 7. מכינים את ההפתעה: ממיסים יחד במיקרו שמנת, שוקולד וממרח לוטוס. מערבבים היטב, מצננים מעט ומעבירים לשק זילוף.
-
- 8. מכינים את קרם הלוטוס: מקציפים במהירות איטית את המסקרפונה עם ממרח הלוטוס, השמנת ואבקת הסוכר, עד שנוצר קרם יציב מאוד (שימו לב: ההקצפה נמשכת זמן קצר יחסית). מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
-
- 9. ממלאים ומקשטים: בעזרת כפית חופרים בור קטן במרכז הקאפקייק, ממלאים בשוקולד וסוגרים במה שרוקנו. מזלפים קרם לוטוס (אין צורך בכמות גדולה), ומקשטים באגוזי פקאן מסוכרים.