- 1. מזלפים שמן זית למחבת ומשחימים את הבצל. מוסיפים את התרד מערבבים היטב ומורידים מהאש.
-
- 2. מתבלים במלח, פלפל ומעט ציפורן טחון.
-
- 3. משטחים את נתח הבשר על משטח עבודה כאשר השומן כלפי מטה. מסדרים את מילוי התרד בצורה אחידה על הבשר, משבצים על המילוי את שיני השום ומגלגלים לצורת נקניק. מלפפים חוט קשירה לשמירה על צורת הבשר.
-
- 4. בקערה מערבבים 3 כפות שמן זית, מלח, פפריקה ומעט קינמון. מעסים את הבשר במרינדה ומניחים בתבנית אפיה. מכסים את הבשר בציפוי כפול: מניחים שכבה של נייר פרגמנט מעל הבשר ועוטפים בנייר כסף.
-
- 5. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים למשך שעתיים, מסירים את הכיסוי הכפול מפזרים בתבנית את תפוחי האדמה הסגולים ואופים למשך שעה נוספת.
-
- 6. מניחים להתקרר במשך חצי שעה ומגישים למרכז השולחן.