סלט שעועית בובס ומקרל מעושן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 100 גרם שעועית בובס
- 1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
- 1 עלי דפנה
- 1 ענף טימין
- 1 עגבנייה חתוכה גס
- 1 שן שום פרוסה דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף כוסברה קצוצה
- 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 100 גרם דג מקרל מעושן, חתוך לפיסות
- 1/2 כוס שמן זית
- מיץ לימון לפי הטעם
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1.משרים את השעועית לילה שלם במים קרים.
- 2.מסננים, מחליפים את המים ומבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת. מסננים ומצננים.
- 3.בקערה גדולה מערבבים את השעועית יחד עם שאר החומרים.
- 4.מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון, ומגישים.