וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כתף כבש שלמה בזיגוג סירופ רימונים

מתכון מאת: משה בסון, מערכת וואלה

שבעת המינים במסעדת אקליפטוס. נמרוד סונדרס
שבעת המינים במסעדת אקליפטוס

מצרכים למתכון

  • 1 כתף כבש, עם העצם
  • 10 שיני שום קלופות
  • 10 גבעולי טימין
  • 1 כוס סירופ רימונים
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור מראש ל-220 מעלות. בסיר קטן, על אש נמוכה, ממיסים את הסוכר עם סירופ הרימונים והסויה.
  • 2. חורצים עם סכין חדה 10 חריצים קטנים ועמוקים בכתף הכבש. טומנים בחריצים גבעולי טימין ושיני שום.
  • 3. מורחים את הכבש היטב בשמן זית, מלח ופלפל, ומכניסים לתנור המחומם ל-20 דקות.
  • 4. מורידים את הטמפרטורה בתנור ל-170 מעלות. מורחים על הבשר שכבה מהזיגוג של סירופ הרימונים והסויה, וממשיכים לצלות. בכל 20 דקות מורחים שוב בזיגוג. הכבש מוכן כעבור כשעה וחצי.
  • 5. מחכים כ-20 דקות לפני שפורסים את הבשר. מגישים עם רוטב יין אדום וצימוקים.
  • רוטב יין אדום וצימוקים
  • חומרים:
  • 2 בקבוקים יין אדום יבש, פשוט אבל איכותי
  • 1 כוס צימוקים כהים
  • אופן ההכנה:
  • 1. מצמצמים את היין עם הצימוקים עד שנוצר רוטב סמיך. אפשר להוסיף ליין מנוזלי הבישול של הכבש.
  • 2. מתבלים במלח ופלפל.
  • 3. יוצקים מעל הכבש בעת ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully