- 1. מחממים תנור מראש ל-220 מעלות. בסיר קטן, על אש נמוכה, ממיסים את הסוכר עם סירופ הרימונים והסויה.
-
- 2. חורצים עם סכין חדה 10 חריצים קטנים ועמוקים בכתף הכבש. טומנים בחריצים גבעולי טימין ושיני שום.
-
- 3. מורחים את הכבש היטב בשמן זית, מלח ופלפל, ומכניסים לתנור המחומם ל-20 דקות.
-
- 4. מורידים את הטמפרטורה בתנור ל-170 מעלות. מורחים על הבשר שכבה מהזיגוג של סירופ הרימונים והסויה, וממשיכים לצלות. בכל 20 דקות מורחים שוב בזיגוג. הכבש מוכן כעבור כשעה וחצי.
-
- 5. מחכים כ-20 דקות לפני שפורסים את הבשר. מגישים עם רוטב יין אדום וצימוקים.
-
- רוטב יין אדום וצימוקים
-
-
- חומרים:
-
- 2 בקבוקים יין אדום יבש, פשוט אבל איכותי
- 1 כוס צימוקים כהים
-
-
- אופן ההכנה:
- 1. מצמצמים את היין עם הצימוקים עד שנוצר רוטב סמיך. אפשר להוסיף ליין מנוזלי הבישול של הכבש.
-
- 2. מתבלים במלח ופלפל.
-
- 3. יוצקים מעל הכבש בעת ההגשה.