דאל פנג'אבי
מאכל הודי מסורתי עשוי מעדשים, עשיר בתבלינים ובטעם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- תבלינים לכתישה:
- (קולים, כותשים, ומוסיפים לתבשיל)
- 2 כפות זרעי כוסברה
- 1 כפית זרעי כמון
- 3 הל
- 2 ציפורן
- תבלינים שלמים לטיגון:
- (מטגנים בסיר התבשיל לפני הבצל)
- 2 כפות זרעי כמון
- תבלינים טחונים לבישול:
- (מוסיפים לתבשיל)
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מוסקט
- 1/2 כפית גראם מסלה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית חילבה
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- חומרים ל-4 סועדים:
- 2 בצלים חתוכים לריבועים של 1 ס"מ
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 5-7 שיני שום קצוצות
- 4-5 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
- 2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
- 1 רסק עגבניות
- 1/4 כוס מים
- 1 כף סוכר חום
- 1 קופסה עגבניות מרוסקות
- 1/2 ק"ג עדשים ירוקות מבושלות (אחרי בישול = 1.5 ק"ג)
אופן ההכנה
- 1. קולים את התבלינים לכתישה וכותשים בעלי ומכתש
- 2. שמים בסיר את השמן וכשהוא חם מוסיפים את התבלינים לטיגון ובוחשים עד שיש הרבה פצפוצים.
- 3. מוסיפים את המלח והבצל ומטגנים עד הזהבה.
- 4. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים עוד דקה.
- 5. מוסיפים פלפלים ומטגנים עוד שתי דקות.
- 6. מוסיפים רסק ומטגנים דקה.
- 7. מוסיפים עגבנית מרוסקות ואת שאר התבלינים ומביאים לרתיחה.
- 8. מוסיפים עדשים, מבשלים, מביאים שוב לרתיחה ומגישים.