וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דאל פנג'אבי

מאכל הודי מסורתי עשוי מעדשים, עשיר בתבלינים ובטעם

מתכון מאת: נועם קורן, מערכת וואלה

טאלי הודי. אפיק גבאי
טאלי הודי

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • תבלינים לכתישה:
  • (קולים, כותשים, ומוסיפים לתבשיל)
  • 2 כפות זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 3 הל
  • 2 ציפורן
  • תבלינים שלמים לטיגון:
  • (מטגנים בסיר התבשיל לפני הבצל)
  • 2 כפות זרעי כמון
  • תבלינים טחונים לבישול:
  • (מוסיפים לתבשיל)
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מוסקט
  • 1/2 כפית גראם מסלה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית חילבה
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • חומרים ל-4 סועדים:
  • 2 בצלים חתוכים לריבועים של 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 5-7 שיני שום קצוצות
  • 4-5 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
  • 2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 רסק עגבניות
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות
  • 1/2 ק"ג עדשים ירוקות מבושלות (אחרי בישול = 1.5 ק"ג)

אופן ההכנה

  • 1. קולים את התבלינים לכתישה וכותשים בעלי ומכתש
  • 2. שמים בסיר את השמן וכשהוא חם מוסיפים את התבלינים לטיגון ובוחשים עד שיש הרבה פצפוצים.
  • 3. מוסיפים את המלח והבצל ומטגנים עד הזהבה.
  • 4. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים עוד דקה.
  • 5. מוסיפים פלפלים ומטגנים עוד שתי דקות.
  • 6. מוסיפים רסק ומטגנים דקה.
  • 7. מוסיפים עגבנית מרוסקות ואת שאר התבלינים ומביאים לרתיחה.
  • 8. מוסיפים עדשים, מבשלים, מביאים שוב לרתיחה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully