אלו גובי
מנה הודית מסורתית, אלו גובי ירקות מבושלים ביוגורט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- להכנת 4 מנות:
- תבלינים לכתישה (קולים, כותשים, ומוסיפים כאשר יש נוזל)
- 1 כף זרעי כוסברה
- 2 כף זרעי כמון
- 2 תרמילי הל
- 4 ציפורן
- כוכב אניס
- תבלינים שלמים לטיגון:
- (מטגנים בסיר התבשיל לפני הבצל)
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1 כפית זרעי כמון
- 1/2 כפית חרדל שחור
- 1 כפית זרעי שומר
- תבלינים טחונים לבישול:
- (מוסיפים כאשר יש נוזל)
- 2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית בהרט
- קורט מוסקט
- 1/2 כפית גרם מסלה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 2 בצלים חתוכים לקוביות גסות
- 2 כפות שמן קנולה
- כפית מלח
- 5 שיני שום קצוצות
- 4 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות של 2 ס"מ
- 1 גזר חתוך לקוביות גדולות
- 2 כוס יוגורט
- 3 כפות עמבה
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- 1 ראש כרובית מופרד לפרחים
- 1 צרור כוסברה ירוקה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. קולים את התבלינים לכתישה וכותשים בעלי ומכתש
- 2. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.
- 3. שמים בסיר את השמן וכשהוא חם מוסיפים את התבלינים לטיגון ובוחשים עד שיש הרבה פצפוצים.
- 4) מוסיפים את המלח והבצל ומטגנים עד הזהבה.
- 5. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים עוד דקה.
- 6. מוסיפים פלפלים ומטגנים עוד שתי דקות.
- 7. מוסיפים את היוגורט, הרסק, העמבה ותבלינים לבישול ולכתישה ומביאים לרתיחה.
- 8. מוסיפים כרובית וגזר ומבשלים על אש קטנה, בוחשים מדי פעם, עד שהכרובית מתרככת, כ- 15-20 דקות.
- 9. מוסיפים תפוחי אדמה ומביאים לרתיחה.
- 10. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה.