אלו גובי
מנה הודית מסורתית, אלו גובי  ירקות מבושלים ביוגורט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- להכנת 4 מנות:
 - תבלינים לכתישה (קולים, כותשים, ומוסיפים כאשר יש נוזל)
 - 1 כף זרעי כוסברה
 - 2 כף זרעי כמון
 - 2 תרמילי הל
 - 4 ציפורן
 - כוכב אניס
 - תבלינים שלמים לטיגון:
 - (מטגנים בסיר התבשיל לפני הבצל)
 - 1 כפית זרעי כוסברה
 - 1 כפית זרעי כמון
 - 1/2 כפית חרדל שחור
 - 1 כפית זרעי שומר
 - תבלינים טחונים לבישול:
 - (מוסיפים כאשר יש נוזל)
 - 2 כפית כמון טחון
 - 1/2 כפית כורכום
 - 1/4 כפית בהרט
 - קורט מוסקט
 - 1/2 כפית גרם מסלה
 - 1/2 כפית פלפל שחור
 - 1/2 כפית צ'ילי גרוס
 - 2 בצלים חתוכים לקוביות גסות
 - 2 כפות שמן קנולה
 - כפית מלח
 - 5 שיני שום קצוצות
 - 4 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
 - 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות של 2 ס"מ
 - 1 גזר חתוך לקוביות גדולות
 - 2 כוס יוגורט
 - 3 כפות עמבה
 - 3 תפוחי אדמה גדולים
 - 1 ראש כרובית מופרד לפרחים
 - 1 צרור כוסברה ירוקה קצוצה
 
אופן ההכנה
- 1. קולים את התבלינים לכתישה וכותשים בעלי ומכתש
 - 2. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.
 - 3. שמים בסיר את השמן וכשהוא חם מוסיפים את התבלינים לטיגון ובוחשים עד שיש הרבה פצפוצים.
 - 4) מוסיפים את המלח והבצל ומטגנים עד הזהבה.
 - 5. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים עוד דקה.
 - 6. מוסיפים פלפלים ומטגנים עוד שתי דקות.
 - 7. מוסיפים את היוגורט, הרסק, העמבה ותבלינים לבישול ולכתישה ומביאים לרתיחה.
 - 8. מוסיפים כרובית וגזר ומבשלים על אש קטנה, בוחשים מדי פעם, עד שהכרובית מתרככת, כ- 15-20 דקות.
 - 9. מוסיפים תפוחי אדמה ומביאים לרתיחה.
 - 10. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה.
 
