וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אלו גובי

מנה הודית מסורתית, אלו גובי – ירקות מבושלים ביוגורט

מתכון מאת: נועם קורן, מערכת וואלה

כרובית. הילה קריב
כרובית

מצרכים למתכון

  • להכנת 4 מנות:
  • תבלינים לכתישה (קולים, כותשים, ומוסיפים כאשר יש נוזל)
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 2 כף זרעי כמון
  • 2 תרמילי הל
  • 4 ציפורן
  • כוכב אניס
  • תבלינים שלמים לטיגון:
  • (מטגנים בסיר התבשיל לפני הבצל)
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית חרדל שחור
  • 1 כפית זרעי שומר
  • תבלינים טחונים לבישול:
  • (מוסיפים כאשר יש נוזל)
  • 2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית בהרט
  • קורט מוסקט
  • 1/2 כפית גרם מסלה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות גסות
  • 2 כפות שמן קנולה
  • כפית מלח
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 4 ס"מ ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 1 גזר חתוך לקוביות גדולות
  • 2 כוס יוגורט
  • 3 כפות עמבה
  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 ראש כרובית מופרד לפרחים
  • 1 צרור כוסברה ירוקה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. קולים את התבלינים לכתישה וכותשים בעלי ומכתש
  • 2. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.
  • 3. שמים בסיר את השמן וכשהוא חם מוסיפים את התבלינים לטיגון ובוחשים עד שיש הרבה פצפוצים.
  • 4) מוסיפים את המלח והבצל ומטגנים עד הזהבה.
  • 5. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים עוד דקה.
  • 6. מוסיפים פלפלים ומטגנים עוד שתי דקות.
  • 7. מוסיפים את היוגורט, הרסק, העמבה ותבלינים לבישול ולכתישה ומביאים לרתיחה.
  • 8. מוסיפים כרובית וגזר ומבשלים על אש קטנה, בוחשים מדי פעם, עד שהכרובית מתרככת, כ- 15-20 דקות.
  • 9. מוסיפים תפוחי אדמה ומביאים לרתיחה.
  • 10. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully