וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צ'ילי קון-קרנה

מחפשים להכניס קצת פלפל חריף לחייכם? השף יואב בלימן מבשל צ'ילי קון קרנה ברוטב עגבניות עם שעועית אדומה, שום והרבה פטרוזיליה.

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה

צילום, הפקה ובימוי: Prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 500 גרם שעועית אדומה, מושרית ללילה ומבושלת אל דנטה (חצי מוכנה)
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים
  • 3 פלפלים אדומים, קצוצים
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 500 גרם עגבניות קלופות וקצוצות
  • 3 עגבניות טריות קצוצות גס
  • 1 כף פלפל צ'יפוטלה קצוץ
  • פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 500 גרם בשר טחון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • להגשה:
  • אורז לבן/טורטיות

אופן ההכנה

  • 1. בסיר שחומם מראש יוצקים את שמן הזית. ממליחים ומפלפלים את הבשר ומטגנים את עד שהוא מוכן, מערבבים אותו היטב (מפוררים אותו) ומוצאים את התכולה למסננת. שומרים את הנוזלים שהסתננו.
  • 2. לאותו הסיר ומבלי לנקות אותו, במחזירים את הנוזלים המסוננים. מוסיפים בצל ושום ומזהיבים. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כשלוש דקות נוספות.
  • 3. מוסיפים את השעועית השחורה (המבושלת למחצה) ואת העגבניות הקצוצות, מכסים במים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • 4. מוסיפים את הצ'יפוטלה, ומתבלים בפפריקה מלח ופלפל ומבשלים במשך כחצי שעה עד שעה, או עד שהשעועית רכה לגמרי.
  • 5. מוסיפים בחזרה את הבשר הטחון ומבשלים יחדיו על אש קטנה כחצי שעה. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים עם אורז / טורטיות.
  • ארוחה משפחתית: צ'ילי קון קרנה

  • שיפודי עוף בצ'ילי מתוק

  • תבשיל לחי בתוך ביצה

  • תבשיל צוואר וירקות כתומים

  • תבשיל בשר,חצילים ועגבניות

  • גולאש אוסובוקו

  • וייסבראטן פיטריות וערמונים

  • בשר צלי בתנור

  • צלי לשון

  • תבשיל מ'סוקי חגיגי לפסח

  • סופריטו גרוזיני

  • תבשיל שפונדרה, שעועית לבנה ושורשים

  • לחי בקר בסגנון תימני

  • טנזיה מרוקאית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully