- 1. בסיר שחומם מראש יוצקים את שמן הזית. ממליחים ומפלפלים את הבשר ומטגנים את עד שהוא מוכן, מערבבים אותו היטב (מפוררים אותו) ומוצאים את התכולה למסננת. שומרים את הנוזלים שהסתננו.
-
-
- 2. לאותו הסיר ומבלי לנקות אותו, במחזירים את הנוזלים המסוננים. מוסיפים בצל ושום ומזהיבים. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כשלוש דקות נוספות.
-
-
- 3. מוסיפים את השעועית השחורה (המבושלת למחצה) ואת העגבניות הקצוצות, מכסים במים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
-
- 4. מוסיפים את הצ'יפוטלה, ומתבלים בפפריקה מלח ופלפל ומבשלים במשך כחצי שעה עד שעה, או עד שהשעועית רכה לגמרי.
-
- 5. מוסיפים בחזרה את הבשר הטחון ומבשלים יחדיו על אש קטנה כחצי שעה. מוסיפים פטרוזיליה ומגישים עם אורז / טורטיות.