מתכונים חמים

ריזוטו פטריות של אמיר קרונברג

השף אמיר קרונברג לוקח אתכם לסיור אישי באיטליה, עם ריזוטו מסורתי עשיר וחגיגי, בו מככבות שלושה סוגים של פטריות, חמאה וכרישה.

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

(צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-5-6 מנות:
  • 1/2 ק"ג אורז לריזוטו
  • כוס פטריות שמפיניון קצוצות
  • כוס פטריות יער קצוצות
  • כוס פטריות חורש קצוצות
  • 3 גבעולי כרישה קצוצים
  • 1 צרור עירית
  • 1 כוס יין לבן
  • 1/2 1 ליטר ציר רותח/מים רותחים
  • כוס פרמזן מגורד
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל
  • כף שמן לטיגון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב מחממים את החמאה, ברגע שהיא נמסה מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה תוך בחישה.
  • 2. מוסיפים את היין ומספיגים באורז (כ-5 דקות) תוך ערבוב.
  • 3. לאחר שהנוזלים נספגו מתחילים להוסיף את שאר המים/ציר בהדרגה. בכל פעם מוסיפים מצקת ומערבבים עד שכל הנוזלים נספגים וחוזר חלילה. משך הפעולה הוא כ-25 דקות ובסופה האורז הופך "אל דנטה".
  • 4. במחבת נפרדת מטגנים את הפטריות והכרישה עד ריכוך כ-10 דקות.
  • 5. מוסיפים את הפטריות, העירית והפרמזן לאורז, מערבבים מוסיפים מלח ופלפל.
  • 6. מגישים חם לשולחן, עם הרבה פרמזן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully