וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו פטריות של אמיר קרונברג

השף אמיר קרונברג לוקח אתכם לסיור אישי באיטליה, עם ריזוטו מסורתי עשיר וחגיגי, בו מככבות שלושה סוגים של פטריות, חמאה וכרישה.

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה

צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מצרכים למתכון

  • ל-5-6 מנות:
  • 1/2 ק"ג אורז לריזוטו
  • כוס פטריות שמפיניון קצוצות
  • כוס פטריות יער קצוצות
  • כוס פטריות חורש קצוצות
  • 3 גבעולי כרישה קצוצים
  • 1 צרור עירית
  • 1 כוס יין לבן
  • 1/2 1 ליטר ציר רותח/מים רותחים
  • כוס פרמזן מגורד
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל
  • כף שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב מחממים את החמאה, ברגע שהיא נמסה מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה תוך בחישה.
  • 2. מוסיפים את היין ומספיגים באורז (כ-5 דקות) תוך ערבוב.
  • 3. לאחר שהנוזלים נספגו מתחילים להוסיף את שאר המים/ציר בהדרגה. בכל פעם מוסיפים מצקת ומערבבים עד שכל הנוזלים נספגים וחוזר חלילה. משך הפעולה הוא כ-25 דקות ובסופה האורז הופך "אל דנטה".
  • 4. במחבת נפרדת מטגנים את הפטריות והכרישה עד ריכוך כ-10 דקות.
  • 5. מוסיפים את הפטריות, העירית והפרמזן לאורז, מערבבים מוסיפים מלח ופלפל.
  • 6. מגישים חם לשולחן, עם הרבה פרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully