ריזוטו פטריות של אמיר קרונברג
השף אמיר קרונברג לוקח אתכם לסיור אישי באיטליה, עם ריזוטו מסורתי עשיר וחגיגי, בו מככבות שלושה סוגים של פטריות, חמאה וכרישה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 מנות:
- 1/2 ק"ג אורז לריזוטו
- כוס פטריות שמפיניון קצוצות
- כוס פטריות יער קצוצות
- כוס פטריות חורש קצוצות
- 3 גבעולי כרישה קצוצים
- 1 צרור עירית
- 1 כוס יין לבן
- 1/2 1 ליטר ציר רותח/מים רותחים
- כוס פרמזן מגורד
- 50 גרם חמאה
- מלח ופלפל
- כף שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב מחממים את החמאה, ברגע שהיא נמסה מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה תוך בחישה.
- 2. מוסיפים את היין ומספיגים באורז (כ-5 דקות) תוך ערבוב.
- 3. לאחר שהנוזלים נספגו מתחילים להוסיף את שאר המים/ציר בהדרגה. בכל פעם מוסיפים מצקת ומערבבים עד שכל הנוזלים נספגים וחוזר חלילה. משך הפעולה הוא כ-25 דקות ובסופה האורז הופך "אל דנטה".
- 4. במחבת נפרדת מטגנים את הפטריות והכרישה עד ריכוך כ-10 דקות.
- 5. מוסיפים את הפטריות, העירית והפרמזן לאורז, מערבבים מוסיפים מלח ופלפל.
- 6. מגישים חם לשולחן, עם הרבה פרמזן.
